Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Делфини против Црне Горе на старту Светског Купа (9,00 ч)

Алмати, донедавно главни град Казахстана (сада је то модерна Астана у чији је развој уложено 13 милијарди долара), домаћин је 15. Светског купа у ватерполу

Својевремено је то било такмичење квалитета равном светском првенству с обзиром да се такмичило седам најбољих екипа са планетарног шампионата и домаћин.

Како у ФИНА знају да измишљају топлу воду, 2002. су увели комерцијално такмичење Светску лигу, а за Светски куп су прописали учешће представника свих континената. Тако је и квалитет опао, а самим тим и мотив да се оствари врхунски резултат.

После Светске лиге и Европског првенства (круне сезоне за земље „Старог континента“) такмичење у Алматију је резултатски интересантно за ваневропске земље.

Аустралија и САД стижу у најјачем саставу, Казахстан и Јужна Африка немају већих претензија, док су се Европљани, представљени кроз Србију, Мађарску, Хрватску и Црну Гору, на крају репрезентативног лета одлучили за проверу нових снага.

Дебитант Васић

Дебитоваће Душан Васић из Војводине. Талентован играч, одличног шута, задовољан је што се нашао међу Савићевим изабраницима.

– Јако ми је драго што сам овде и част је тренирати и играти у репрезентацији. Надам се пласману у полуфинале, а после шта буде – рекао је Васић.

Рођен је 17. јула 1993. У каријери има јуниорске медаље, сребро са ЕП у Канеу и бронзу са светског у Сомбатељу.

О томе је писано, али нека се понови – Србија стиже без 11 стандардних, Црна Гора без 10, Хрватска без шесторице, а Мађарска, вероватно жељна злата после изгубљених финала у Дубаију и Будимпешти од Србије, без четворице.

Данас Србија отвара такмичење са Црном Гором у 13 часова по локалном времену (9 по средњеевропском). Ни Савић ни Перовић, селектори два тима не знају шта их очекује.

– Понављам да су ови играчи будућност српског ватерпола и са те стране имају пуну подршку организације. Програм рада за ову годину је прихваћен од стране Стручног савета и Управног одбора. У Светској лиги смо изборили пласман на Светско првенство у Казањ, у Будимпешти смо освојили медаљу, сада проверавамо будућност. И настављамо по том плану – каже селектор Дејан Савић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.