Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Душан Мандић: Уживали смо у ватерполу, играли слободно

"Били смо најспремнија екипа, захваљујући пре свега нашем кондиционом тренеру Владимиру Павловићу. Красило нас је огромно јединство, били смо заиста сложни"

Никад до сада репрезентација Србије, као ни СЦГ, а вероватно ни раније Југославије није имала млађег капитена од момка који је био лидер тима на Светском купу у Казахстану.

Душан Мандић је пре два месеца напунио 20 година, а од селектора Дејана Савића је добио част и обавезу да предводи подмлађену селекцију у Казахстану, што је било и очекивано, с обзиром да Манда има најдужи репрезентативни стаж.

На крају напорног петодневног турнира Душан је први подигао пехар, као 2010. године Вања Удовичић у Орадеи. Србија је одбранила трофеј Светског купа, а нико од репрезентативаца из Казахстана пре четири године није био ни близу А националног тима.

Ишли смо у Казахстан без икаквог оптерећења, да покажемо шта знамо, да докажемо таленат, што смо и постигли. Уживали смо у ватерполу, играли слободно, без императива, али са великом жељом да добре игре крунишемо и медаљом – каже по повратку из Казахстана Душан Мандић.

Србија је имала најмлађи састав, али са много како појединачних тако и екипних адута.

Били смо најспремнија екипа, захваљујући пре свега нашем кондиционом тренеру Владимиру Павловићу. Красило нас је огромно јединство, били смо заиста сложни.

Већ у првом колу млади лавови су показали да вреде и да у Алмати нису дошли само да покажу шта могу, да селектор провери њихове могућности.

Почели смо сјајно, убедљиву победу од 9:3 против Црне Горе, без обзира што је и она имала подмлађен састав, нико није очекивао. После смо из меча у меч играли све боље, одбрану, која је била најбољи сегмент наше игре довели до врло завидног нивоа.

ОДМОР ДО 15. СЕПТЕМБРА

Већина српских „Казахстанаца“, већ следеће недеље почињу припреме у клубовима. Мандић је од свог тренера у Партизану Владимира Вујасиновића , као награду за остварено током напорног лета, добио одмор до 15. септембра.

Милина, зар не… - прокоментарисао је Манда, који ће вероватно следеће сезоне бити и капитен све млађег „црно-белог вртића“.

Редом су падали Црна Гора, па Јужна Африка, САД (у мечу у коме је Србија четири минута имала играча мање због искључења Убовића), Казахстан, а у полуфиналу је  очитана лекција Хрватској, која је играла са седморицом играча са ЕП.

Многи су мислили да је то крај, да Србија неће имати шансе против Мађарске, која је променила само четворицу репрезентативаца из екипе која је освојила титулу европског вицешампиона.

Ток утакмице је наговештавао да ће Мађари оправдати улогу главног фаворита такмичења. Од почетка су наши северни суседи водили, јурили су Делфини и два гола заостатка.

У најважнију утакмицу смо ушли мало деконцентрисани, али на крају се ипак све добро завршило, дошли смо до трофеја, на који смо сви поносни, посебно ја, јер сам био капитен ове сјајне екипе, био сам капитен не саиграчима, већ друговима – казао је Мандић, уз Саву Ранђеловића, једини играч са три злата у сениорском националном тиму овог лета.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Filip
Jedan je Sava !
kolan
na slici su braca zasto mislis da je potrebno pomijati nekoga osim njih i mande?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.