Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Кривокапић: Навикли смо народ на успехе, Токио главни циљ

Председник Ватерполо савеза Србије, Милорад Кривокапић, изјавио је да је национални тим годинама навикао народ на златне медаље са разних такмичења, али подсетио да је у спорту нормално некад да дође до пада.
ФОТО: Танјуг

Кривокапић је као главни циљ поставио одбрану титуле на Олимпијским играма у Токију 2020. године и да је томе све подређено.

- Свесни смо да смо последњих година освајањем свега што се могло освојити навикли народ у Србији само на златне медаље. Свима треба да буде јасно да је неминовно да у неком тренутку нашем тријумфалном низу дође крај. Ипак, познајући систем рада у репрезентацији годинама уназад и карактере наших ватерполиста и чланова стручног штаба ми даје гарант да ћемо и даље бити у светском врху. Освајање било које медаље представљало би велики успех, нарочито у овој ситуацији када конкуренција силно жели да прекине нашу дугогодишњу доминацију - рекао је Кривокапић у интервјуу за сајт ВСС.

Актуелни олимпијски, светски и европски шампиони од 20. до 25. јуна бране и трофеј Светске лиге на завршном турниру у Ризи, предграђу Москве, а потом и месец дана касније на првенству света у Будимпешти. Он је подсетио да не сме да се заборави да се постепено прави смена генерација и да у тиму нема Живка Гоцића и Слободана Никића.

- Под знаком питања су и наступи Душана Мандића и Страхиње Рашовића због повреда. Не тражимо алиби и оправдања, већ то само наводим као неоспорне чињенице, али и даље сам сигуран да поседујемо квалитет за неку од медаља.

Како је навео, од свих колективних спортова у Србији у овом тренутку ватерполисти имају највеће шансе за злато у Токију.

- Имамо стабилну и успешну организацију, јединство у Савезу и неопходну помоћ државе, од које очекујем да ће нас и даље подржавати. Оно што је најважније, имамо најбољег тренера света као и врхунске, али и младе и врло талентоване играче, са којима се у репрезентацији одлично ради.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

THE COMSAT ANGELS
Najbolji golman svih vremena - sigurno.Ljudi shvatite da vaterpolo nije atraktivan sport i da i u drugim zemljama muku muče sa finansijama.Pa pogledajte ko je u vrhu.Amerika nema ni ligu.O čemu pričate.Uvjek će Srbija imati jak tim.Nešto će se promjeniti.Srpski brend je vaterpolo i u njemu smo ostvarili sve.Zapamtite da se samo u par zemalja igra odličan vaterpolo na državnom nivou.Italija,Mađarska,Grčka,Hrvatska i to je to.A mi smo i bez jake lige prvaci planete i Olimpiski pobjednici,i pobjednici Svjetske lige i prvaci Evriope.I u ovakvoj ligi kakvu imamo uvjek iskoči neki super talenat.Drago mi je da je predsjednik vaterpolo saveza Srbije,Srbin iz Crne Gore.
straja
Citiram..... Имамо стабилну и успешну организацију, јединство у Савезу и неопходну помоћ државе, од које очекујем да ће нас и даље подржавати. Оно што је најважније, имамо најбољег тренера света као и врхунске, али и младе и врло талентоване играче, са којима се у репрезентацији одлично ради..... A stanje vaterpola u Srbiji je na ivici UKIDANJA...da ne detaljisem..Mozda vise samokriticnosti I obecanja za bolji rad......moze da se desi da se u Srbiji ne igra vise vaterpolo a da drzavni tim bude u svetskom vrhu.....to je istina PREDSEDNICE..a ako je to cilj OKACI REZULTATE MACKU O REP

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.