Почетна / Ватерполо / Репрезентација

ДЕЛФИНИ У ФИНАЛУ ПОСЛЕ ДРАМЕ: Србија на петерце срушила САД!

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у финале финалног турнира Светске лиге у Рузи, пошто је у полуфиналу победила селекцију САД после бољег извођења петераца са 13:11.
ФОТО: Н. Неговановић

После „регуларног“ дела утакмице резултат је био 8:8 (0:0, 3:4, 2:2, 3:2), да би Србија након тога била успешнија након петераца са 5:3.

До треће серије петераца обе екипе су биле прецизне, али је у четвртој Марко Вавић промашио и дао Србији велику шансу да се пласира у финале. На другој страни прецизан је био Милош Ћук за велико славље репрезентације Србије.

Поред Ћука сигурни извођачи петераца за Србију били су и Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић, Милан Алексић и Гаврил Суботић. Код Американаца прецизни су били Александер Боувен, Алекс Ролс и Метју Детрејн.

Када је реч о регуларном делу меча, на први погодак се чекало све до друге четвртине. Тада су Милан Алексић и Стефан Митровић донели предност Србији од 2:0, али је након тога уследила серија Американаца од четири поготка за преокрет - 2:4.

Серију селекције САД прекинуо је Алексић двадесетак секунди пре краја друге четвртине.

Изабраници Дејана Удовичића су предност од два гола одржавали до финиша треће четвртине. Србија је голом Пијетловића смањила на 5:6, да би након тога Прлаиновић и Виктор Рашовић пропустили шансе да донесу изједначење олимпијским првацима.

Оно што Рашовић није успео у финишу треће, јесте на почетку последње четвртине када је погодио за 6:6. Четири минута пре краја меча Србија је стигла до прве предности после вођства од 2:0, а стрелац за 8:7 био је Филип Филиповић.

У последњем минуту виђена је велика драма у базену. Прво је Прлаиновић погодио стативу, а добру шансу за гол пропустио и Пијетловић. Селекција САД потом није реализовала последњи напад па је изабраницима Дејана Савића остало нешто мање од две секунде за напад. Алексић је шутирао са пола базена, лопта је ушла у мрежу, али судије нису признале погодак.

Најефикаснији у победничком тиму био је Прлаиновић са три гола, Филиповић и Алексић су постигли по два, а Суботић, Рашовић, Ћук, Пијетловић и Митровић по једна. У селекцији САД најбољи су били Боувен и Ролс са по три гола.

Србија ће у финалу играти против Италије, која је раније данас у полуфиналу славила против Хрватске, такође после петераца.

ФИЛИПОВИЋ: ЧУДНА УТАКМИЦА, ЗАСЛУЖЕНО ФИНАЛЕ

Капитен ватерполо репрезентације Србије, Филип Филиповић, рекао је да је данашњи меч против селекције САД био чудан и истакао да се његова екипа заслужено пласирала у финале Светске лиге.

Мало чудна утакмица. Све је данас у петерцима, али боље да ништа не коментаришем... До краја треће четвртине нисмо били свесни да можемо да изгубимо. Када смо осетили страх почели смо да играмо. Заслужено идемо у финале. Нисмо блистали, али је било огромне жеље – рекао је Филиповић, преноси Ватерполо савез Србије.

Актуелни победници Светске лиге ће у финалу играти против Италије, која је у полуфиналу победила Хрватску.

Финале ће бити још теже, али се не бојимо. Толико пута смо играли, знамо шта нас чека. Спремни смо за ту утакмицу – рекао је Филиповић.

Андрија Прлаиновић, најефикаснији у редовима Србије са три гола, рекао је да његовој екипи „можда и требала оваква утакмица”.

Увек је тешко победити два пута једну екипу без обзира на квалитет. Они су сада много боље изгледали него у групи. Небитно је да ли је могло лакше или не. Чекају нас Италијани и биће такође тешко. Очекујем много неизвеснију утакмицу него у групи. Финале је и логично је да буде узбудљиво – рекао је Прлаиновић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

joco
Dali neko zna gde se može gledati prenos sutra ?
nele
Arena sport
mix
Arena 1, 15:00.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.