Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Одјеци Светске лиге: Неки нови играчи, навике старе, златне!

На прсте могу да се изброје такмичења на којима Србији није био важан резултат. Можда Хуиџу прошле године пред Олимпијске игре
ФОТО: ВСС

Чељабинск је 2013, био важан због стања у организацији, Дубаи, годину дана касније, ради анулирања делом неуспеха у Барселони 2013...

Дакле, што се Савића тиче резултате у Рузи није морао ни да зна. Било му је важно да екипа стоички  одради напорне тренинге.

И теретану Александра Јаника, па пливање Владимира Павловића, техничко тактички рад самог селектора и његових помоћника. Уз то некада и два пута дневно по два сата у аутобусу.

Србија је на крају освојила прво место, показавши по ко зна који пут менталну снагу кад је то било најпотребније.

Србија је играла са четворицом млађих по репрезентативном стажу играча. Нема више Никића и Гоцића. Они су једноставно делови дивне прошлости и као играчи и као личности.

Сада су ту нова имена и то је спорт. Повређен је био Мандић, Јакшић остао у Београду. Суботић, В. Рашовић, Убовић и Драшовић су имали сасвим пристојну минутажу, али је било видљиво да је њима потребно још много рада пре свега на рутини у великим мечевима.

И нико не жури. Уосталом, Савић је на конференцији за штампу јасно рекао:

Баш мене брига какав имају притисак. Ако хоће да буду играчи...

Савић свесно прави екипу од 20 имена и уопште не би било чудно да се ти састави мешају у наредном периоду. Тај списак ће се и повећати талентима, да би се правио темељ за 2024. Такви су планови.

Колико ће се у то уклопити резултати, остаје да се види. Светски куп у Рузи протекао је баш лепо што се свега тиче.

Стиже још један далеко тежи испит. Србија ће на Светском првенству у Мађарској бити на мети свих.

Досадили смо свима, али нама није досадно да радујемо народ – порука је новог капитена, Филипа Филиповића.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

milan
ma idemo bre Srbijaaaaa
kiki
povredjen je i rasovic strahinja tek toliko da se ne zaboravi

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.