Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Прлаиновић: Не размишљамо много о дуелу са Јужном Африком

Прлаиновић ће са Филипом Филиповићем шести пут играти на Светском првенству
ФОТО: Н. Неговановић

Репрезентативац Србије у ватерполу Андрија Прлаиновић рекао је данас да његов тим много не размишља о дуелу са Јужном Африком на старту турнира, већ да ће јој та утакмица помоћи да осети амбијент на Светском првенству у Будимпешти.

Ватерполисти Србије почињу одбрану титуле светског првака у Будимпешти у понедељак од 17.30 утакмицом против Јужне Африке у Групи Ц.

- Важно је да осетимо турнир. Наравно да не размишјамо моного о ривалу, за нас заиста првенство почиње од другог кола. На старту ће бити најважније да осетимо амбијент, да се повежемо и створимо добру подлогу за сусрете који су много важнији, са Шпанијом и Грчком јер нам прво место у групи заиста много значи - рекао је Прлаиновић, пренео је сајт Ватерполо савеза Србије.

Прлаиновић ће са Филипом Филиповићем шести пут играти на Светском првенству.

- Свега је било, два злата, сребро, па два такмичења без медаље. Ипак сам задовољан. Ми и овде хоћемо да идемо до краја - навео је Прлаиновић.

Од осамостаљења Србија је три пута играла са Јужном Африком. Победила је 2009. године у Светској лиги са 16:2, годину дана касније у Нишу са 22:0, и у Алматију 2014. године са 17:1.

Мађарски спортски медији процењују да је репрезентација Србије фаворит на мушком турниру, а да су Американке фаворити у конкуренцији ватерполисткиња.

- Ми смо као породица, као предузеће у коме владају изванредни односи. Ни сујете, ни лоших тренутака. Највише смо повезани и то много значи - рекао је Прлаиновић.

Првог дана такмичења играће се дерби групе између Шпаније и Грчке, а Прлаиновић је рекао да је то важна утакмица, али да је на његовој екипи да оба тима победи.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.