Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Скандал у Будимпешти

Делфини су у 2. колу Светског првенства у Будимпешти, на коме бране титулу, савладали Шпанију 11:5 уз одличан учинак са играчем више 10 (8)
ФОТО: BCC/Uniqa

По завршетку меча са Шпанијом (11:5) капитен Филип Филиповић се задржао у разговори са судијама:

– Није нам сунце сметало али јесте нешто друго. Држали су нас после распливавања 20 минута ван базена, а онда нису дозволили да, као због цајтнота, читава екипа скочи у воду на уобичајени поздрав. То радимо читаве каријере. Овако су натерали само прву поставу да уђе у воде.

И?

- Ништа, по цену санкција ћемо скакати сви у воду, јер ми смо екипа и као све друге на тај начин почињемо утакмицу. Ово је једноставно било нeдопустиво.

Што се самог меча тиче Филиповић није имао примедби на српско издање.

– Били смо стрпљиви што је најважније. Сачекали смо моменат и шансе. Веровали смо до краја да тријумф неће доћи у питање. Када смо стекли предност, успешно смо је одржавали и повећавали. Мада, било је и пропуштених шанси из позиционог напада. Одбрана је заиста била добра, честитке екипи.

Како даље?

– У истом ритму али има још доста простора да се надогради наша игра. Ово већ заборављамо, У мислима су нам Грци.

Почетак је обећавајући – констатовали су новинари. Филип је одговорио:

– Ако ви тако кажете. Али поштено говорећи, треба нам још времена да се дигнемо и да заиста све дође на право место.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.