Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Велики дан за српски ватерполо: Савез без дугова!

Ватерполо савез Србије од понедељка ради у потпуно новим околностима. Представнике медија о томе је на конференцији за штампу информисао председник савеза Виктор Јеленић
ФОТО: ВСС

Више не постоји дуг савеза! Кад сам говорио на Скупштини у априлу дуг је износио 1,3 милиона евра. Сада смо на нули. Велику захвалност дугујемо председнику Србије Александру Вучићу који нам је помогао да решимо тешку ситуацију и да кренемо од нуле – рекао је председник ВСС Виктор Јеленић.

И даље је велика жеља Национални центар:

Понављам, Београду недостају два базена. На Новом Београду са 700.000 становника имамо само један базен. Део Палилуле, Овча, Борча ни један. Сада имамо пуно деце, али немамо простора где могу да уче. То важи за све водене спортове.

Без дугова је ипак лакше:

Сада смо на новим пројектима. Хоћемо да уложимо у тренере, желимо бољу инфраструктуру, појачамо клубове. Идеје су ту, жеља за радом је ту и верујем да ћемо бар 80 посто да урадимо. Јер препознати смо, представљамо бренд Србије а са ситуацијом без дугова много се лакше дише.

Генерални секретар немања Маријан се такође захвалио председнику Вучићу:

До сада смо стално радили по стратегији која је обухватала проблем са дуговима. Хвала Богу, пала је у воду. Била је драматична ситуација. Крећемо од нуле, имао простор да се посветимо клубовима и то је за нас огромна победа.

Београд ће од 27.августа до 2.септембра бити домаћин СП за ватерполисткиње генерација 2000. Марјан је рекао:

Позивам љубитеље ватерпола да подрже нашу женску селекцију на базену Милан Гале Мушкатировић на Дорћолу.

И као посластица:

Желимо организацију Светског првенства 2025. године. Огромно такмичење у пет олимпијских спортова. За сада је почетак пројекта а видећемо докле ћемо стићи.

Дејан Савић је почео на свој начин:

Не знам како ћемо сада. До сада смо успешно пливали кроз проблеме, а како ћемо без проблема... Да крећемо од нуле, то је новина за нас. Раније би почињали на мисну 40 као у Сибиру.

Затим је у озбиљнијем тону додао:

Имамо невероватан низ медаља. Већи број од Југославије. Морам да изразим захвалност председнику Вучићу, министру спорта Удовичићу и челнику савеза јеленићу. Препознати смо као бренд и више нисмо спорт тренутка. Уложили су огроман напор да нам помогну и то треба да се каже.

Савић је најавио још добрих вести:

Имамо нека обећања, нови базени би било залог за будућност. Сада имамо моменат да је неко према нама показао огромну пажњу и то треба да искористимо. Што се репрезентације тиче освојили смо злато на Медитерану као успутној станици за Барселону. Тамо смо испунили циљ а у наредној години главни задатак је што пре обезбедјивање визе за Олимпијске игре у Токију. Најважније је да имамо сада овакву ситуацију и да можемо да слободно да радимо пре свега на јачању клубова, побољшању инфраструктуре, тренерског кадра.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kiki
divno jos samo da se zvezdi isplate premije za ligu sampiona 2013. pa ce sve biti kako treba,zaostale plate igracima jos vise kako treba ,a onda je na redu partizan plate premije idemooooo
drmr
samo kad ste se zahvalili gospodaru...
Mosquito
Moli se predsednik VSS da ode u Ujedinjene nacije i odrzi govor. Mozda posle toga nam vrate KiM. Nikad se ne zna.
Fric
Ziveo vodja

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.