Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Савић: Европа куп прилика за упознавaње са новим правилима у ватерполу

Србија ће у четвртфиналу играти против Шпаније, а ако прође следи дуел са победником утакмице између Грчке и Хрватске
ФОТО: EPA/Szilard Koszticsak

Селектор српских ватерполиста Дејан Савић рекао је данас да ће завршни турнир Европа купа служити за упознавање нових правила, а да такмичарска очекивања нису толико битна.

- Такмичарска очекивања нису толико битна јер смо се ми као домаћини Светске лиге већ квалификовани за завршни турнир. Међутим, Европа куп за нас има значај јер сам тренер репрезентације која има највећу несрећу да сви њени играчи играју у иностранству, па су ретки тренуци када можемо да будемо на окупу - рекао је Савић на конференцији за новинаре у Београду.

Српски ватерполисти ће од 5. до 7. априла у Загребу играти завршни турнир Европа купа.

- Већина ових момака ће први пут бити у прилици да игра по новим правилима. То ће бити озбиљан изазов за све играче, да се уигравају за финални турнир Светске лиге, потом и Светско првенство и све оно што их чека у будућности. Све репререзентације ће то искористити за уигравање, па ће и нама то много значити. То је веома битно, јер играчи су ти који ће се први прилагодити новим правилима, други су тренери, па тек на крају судије. То виђење нових правила из угла играча ће нам бити значајно да уђемо у озбиљан договор и причу из које на неки начин ја могу много тога да научим од њих - казао је Савић.

Србија у Београду има укупно пет тренинга и припремни период, по речима селектора, користи за испробавање тактичких ствари.

Капитен екипе Филип Филиповић је рекао да осећа задовољство јер је репрезентација у прилици да буде на окупу дуже од 24 сата.

- То желимо да искортисимо на најбољи начин јер знамо да након завршетка финалног турнира Лиге шампиона имамо само седам дана да се спремимо за почетак Светске лиге. Иако је ова екипа одрасла заједно, познајемо се воема добро и више од 10 година играмо заједно, ипак ови моменти су за нас много битни, оно што ће нам дати квалитет више у Загребу. Утакмице на Европа купу не бих коментарисао јер ту су заиста осам најбољих екипа у Европи и који год меч да будемо играли биће права прилика да видимо где смо у односу на примену нових правила. За све нас је то велика непознаница. Нисмо имали ни времена, ни прилике да се упознамо са новим правилима јер питање је шта ће бити примењиво од свега тога. Од онога што нам је Дејан саопштио пре неколико дана и даље нам је то на неки начин страно тело, али бићемо у прилици да видимо како су се остале екипе прилагодиле. Можда нешто видимо и од њих, па како то увек бива и у спорту и у дргуим сферама, успемо све то да надоградимо. Очекивања не бих много коментарисао, најважније је да смо заједно и да проведемо што више сати у базену, да бисмо се уиграли - рекао је Филиповић.

Србија ће у четвртфиналу играти против Шпаније, а ако прође следи дуел са победником утакмице између Грчке и Хрватске.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istina
Da se upoznaju sa novim pravilima? Kao da u klubovima gde igraju,igraju po starim pravilima? Pustite te price.
Steva
Ni jedna rec koja su to nova pravila?
Antilegenda
Ne može se u elektronskom izdanju baš sve objaviti. U štampanom je bilo, a ako već niste čitali potražite na dostupnim sajtovima. Ukratko, promene i ne toliko fundamentalne, osim trajanja napada nakon isključenja ili udarca koje će sada biti 20 s, mogućnosti učešća golmana u napadu, prostora u kojem će se vršiti izmene, 6 m kao nove razdaljine sa koje će se moći uputiti udarac iz faula itd... Ukupno osam izmena, pronađite ih, na dva klika su od vas. Pozdrav!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.