Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Јеленић: Пун Таш да помогне Делфинима да обезбеде ОИ

Он се захвалио држави на подршци и свима који су помогли организацију такмичења
ФОТО: М. Антић

Председник Ватерполо савеза Србије (ВСС) Виктор Јеленић и генерални секретар Немања Маријан најавили су завршни турнир Светске лиге и нагласили колико је важно да се на базену Ташмајдан појави велики број навијача како би дао подршку тиму Дејана Савића до златне медаље и олимпијске визе за Токио.

- Светска лига нам очекује за два месеца, то је највеће такмичење после Олимпијских игара. Има велики значај за одлазак на ОИ. Ако бисмо били први, сигурно бисмо били први колективни спорт који се квалификовао за Токио 2020. Светска лига ће се одржати на Ташмајдану, на нашем храму ватерпола. Надам се ће сви који дођу да уживају у утакмицама и да ћемо да завршимо први - рекао је Јеленић на конференцији у просторијама ВСС.

Он се захвалио држави на подршци и свима који су помогли организацију такмичења.

- Захвалио бих се свима који су помогли организацију, јер без њих никако не бисмо могли. То су председник Србије Александар Вучић, министарство, Град Београд… Велико је такмичење и надам се да ће да буду пуне трибине и да ће се испратити наши ватерполисти - рекао је Јеленић.

Генерални секретар Немања Маријан истакао је да је велико задовољство што се Светска лига игра у Београду, а посебно на Ташу.

- Ово такмичење се после извесног времена враћа на отворени базен на Ташмајдану и за сада све иде добро. Имамо искусну екипу људи која је радила на организацији највећих такмицења. Организација се одвија под будним оком Светске федерације и под строгим стандардима. Доста је велики изазов за нас. Пре три године смо имали Европско првенство и где смо се добро показали. Не сумњам да ће то и овог пута бити на највишем могућем нивоу - рекао је Маријан.

Он је додао да ће постојеће трибине на Ташмајдану бити допуњене монтажним трибинама.

- У пуном капацитету ћемо имати око 4.000 места. За шест дана турнира биће одигано 24 утакмице, наградни фонд турнира је око 350.000 долара, али то није најважније, јер је циљ да сви на ово такмичење долазе да победе и да се квалификују за ОИ. Ми доста оптимистично чекамо ово такмичење, јер га играмо код куће - рекао је Маријан и истакао да је Свез припремио капмању „На трибине за Делфине“.

- Циљ нам је да покренемо домаћу публику и апелујемо на све да уместо од куће и испред својих телевизора овај турнир испрате тамо где се дешава, на Ташмајдану. Желимо да трибине испунимо нашим навијачима, а базен правом енергијом и правом подршком. Подсетићу вас да када смо прошле године последњи пут напунили трибине базена „25. мај“ да бисмо наше ватерполисте испратили на Европско првенство, они су се вратили са златом. Јер сваки пут када им пружимо подршку они нам вишеструко врате, небројеним медаљама и беспрекорним угледом на светкој спортској сцени - закључио је Маријан.

Продаја улазница почеће почетком маја, а организатори најављују да ће цене бити приступачне.

Завршни турнир Светске лиге одржаће се у Београду од 18. до 23. јуна.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko Pavlović
Jeste!
ACM
Pogledaj naslov i svoj komentar, jasno sam pitao. Ako si hteo da odgovoriš na neke od komentara iznad onda ga postavi na ispravno mesto!
Marko Pavlović
Molim?
Прикажи још одговора
Mosquito
Idealna je prilika da pozoves delije. Oni se pale na besplatno.
Tasa
Od kad je ti najveće takmičenje posle OI? Velika takmičenja OI , SP,EP ako niste znali gdine Predsedniče BVK CZ
Mat
Nije bio na tom casu.
gropn Ii
onaj Tas sto ga otese Partizanu ? ako, ako ...danas klubovi na najnizim mestima, u buducnosti i reprezentacija
perop
Potrebnija je pomoc klubovima u kojima se stvaraju igraci.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.