Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Отворен завршни турнир ватерполо Светске лиге у Београду

Такмичење на завршном турниру ватерполо Светске лиге је свечано отворено на базенима Ташмајдан у Београду
ФОТО: ВСС

Отварању су, између осталих, присуствовали градоначелник Зоран Радојичић, председник Ватерполо савеза Виктор Јеленић, а испред Међународне пливачке федерације Андреј Круков.

Јеленић је рекао да је за Србију велика част што је трећи пут домаћин завршног турнира, такмичења које је много пута освајала.

Урадили смо све што смо могли да будемо добри домаћини, да обезбедимо најбоље услове такмичарима и гостима. Током шест дана такмичења ујединиће се позитиван дух ватерпола и јединствени дух гостољубивог града какав је Београд. Ватерполисти широм света увек су били спортисти пуни олимпијског духа, фер-плеја, поштовања противника и начела, „Нека најбољи победи” – рекао је Јеленић на отварању.

Он је изразио наду да ће се сви учесници добро осећати у Београду и да ће понети незаборавне утиске из главног града Србије. Градоначелник Београда пожелео је добродошлицу свим гостима.

Велика је част што почиње ово престижно ватерполо такмичење. Београд и Србија знају да цене врхунски ватерполо. Желим добродошлицу свима и да ове дане у Београду проведу лепо. Имамо традицију доброг домаћинства – рекао је Радојичић.

Наградни фонд турнира је 350.000 долара, а победник ће обезбедити директан пласман на Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Раније су одигране прве утакмице на турниру, Хрватска је победила Казахстан са 20:4 (5:2, 6:0, 3:0, 6:2), а Канада је направила изненађење и победила је Мађарску са 10:9 (3:1, 2:3, 4:3, 1:2).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.