Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Србија боља од Хрватске, обезбедила „лакшег” ривала

Ватерполо репрезентација Србије победила је Хрватску са 11:10 (2:3, 2:2, 4:1, 3:4) у другом колу Групе Б завршног турнира Светске лиге у Београду
ФОТО: ЕПА/Коца Сулејмановић

Србију је до друге победе на отвореном базену Спортског центра Ташмајдан предводио Огњен Стојановић са три гола, док су по два постигли Милош Ћук, Филип Филиповић и Андрија Прлаиновић који је и постигао одлучујући погодак на око 50 секунди пре краја.

У селекцији Хрватске истакао се Маро Јоковић са четири гола, док је два мање постигао Хавијер Гарсија.

Хрватска је прва стигла до предности, пошто је сигуран са петерца био Вукичевић, и тај гол предности сачувала је до краја прве четвртине – 2:3.

Наставило се исто и у другој деоници, Србија је јурила гол заостатка, имала је у пар наврата и шансу да преокрене, али је Хрватска на полувреме отишла с предношћу 4:5.

Екипа Дејана Савића је на уласку у последња два минута треће четвртине голом Митровића стигла до првог вођства на мечу (7:6), да би одмах потом Филиповић био сигуран са петерца за предност од два гола пред последњу деоницу.

Стојановић је својим другим голом на мечу, почетком последње четвртине, донео Србији плус три, али је Хрватска са три везана гола изједначила на 9:9.

Трећи гол Стојановића донео је ново вођство Србији, али је Хрватска на око 65 секунди пре краја дошла до изједначења.

Меч је завршио Прлаиновић сјајним шуетм на око 50 секунди пре краја када је постигао одлучујући погодак.

Србија је прва у Групи Б с максималним учинком, док су Хрватска и Аустралија на деоби другог са по победом и поразом, а Казахстан је последњи са два пораза.

Екипа Дејана Савића у четвртак од 21 час игра против Казахстана, док се раније током дана састају Аустралија и Хрватска.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jimmy1980
Igrači i publika na nivou
Srbija
Bravo domovino, idemo jos jace!
Srbija
Bravo domovino, idemo jos jace!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.