Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Савић о Огњену и публици: Немој случајно да га величате… Да по оном кијамету нико не оде, фантазија…

Не памтим да сам био овако срећан после неког такмичења. Али, баш срећан - наглашава селектор Делфина
ФОТО: ВСС

Много мука пред почетак Светске лиге за селектора Делфина Дејана Савића, али испаде да је све било лакше када је такмичење почело. Аустралија је главном фавориту турнира убацила пет лопти у мрежу, у првих осам минута.

- Мало шала, мало збиља, спасао нас је прекид. Дошли смо себи.

Друго коло и дерби са Хрватском. Пре тога велико невреме , али када се све смирило, на трибинама леп број навијача. Туцак ставља Марцелића да брани, Савић уместо Страхиње Рашовића убацује Стојановића. Његов џокер је бољи, Огијева три гола и то у време када се ломило.

- Шта Огњен ? Немој случајно да га величате, он мора да ради, да игра као вечерас, у континуитету. Да се не уобрази.

Купање скинуо са дневног реда, али сликање…

У срећи после победе селектор је стигао и да буде духовит:

- Стално су ме питали када ћу да будем у води после добијене финалне утакмице. Ево, скинуо сам то са дневног реда, био сам мокар као никад, као да сам био у базену. То смо решили.

Нисмо, остала је још жеља новинара да се слика са играчима после утакмица. Али, то тешко да ћемо да дочекамо, знајући за његов принцип. Остаће оне карактеристичне речи за крај добро обављеног посла попут:

- Веге (крај на мађарском), коњец (на руском), финито (италијански)…

На Ташу је само добацио:

- Крај, до виђења и пријатно.

Лак посао са Казахстаном па у четвртфиналу са Канадом и полуфиналу са Аустралијом.

- Све је то боље и боље мада је са Аустралијом у појединим моментима било слабо. Ако то поновимо против Хрватске оде маст у пропаст.

О финалу, спектаклу, победи је већ све речено. Поново истиче:

- Публика, публика и само публика…. Честитке момцима али лавовски део припада трибинама. Да по оном кијамету нико не оде, фантазија… Кад ја немам речи да опишем захвалност.

Није причао о Хрватској јер је причао раније. Највећи спортски ривали, велики спортски пријатељи, како селектори тако и играчи.

- Та надметања су сада ватерполо класик. И не сада, годинама је тако.

И негде у пола ноћи када смо се растајали додаде:

- Стално нас пратите и рећи ћу вам, не памтим да сам био овако срећан после неког такмичења. Али, баш срећан.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obozavatlejka
Kada pocinju pripreme za Svetsko prvenstvo i hoce li vaterpolisti pripeme obaviti u Kranjskoj gori?Pozdrav sampioni

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.