Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Слободан Соро о чувеној утакмици на ОИ: Помогао сам Србији!

Оставио је велики траг у српском репрезентативном ватерполу. Од распада Државне заједнице 2006. Слободан Соро је био у репрезентацији, закључно са Олимпијским играма у Лондону
ФОТО: ЕПА/Балаж Чагањи

Било је то пре седам година. Данас је Слободан Соро такође успешан међу стативама. Прошле године је бранио за Савону, а прича са репрезентацијом Бразила траје скоро пет година.

Колико год Соро био један од твораца великих успеха српског ватерпола, врло често је приморан да се осврне на утакмицу Бразил – Србија у трећем колу групне фазе Олимпијских игара у Рију.

Бразил је направио једну од највећих сензација у историји ватерпола. Побеђена је Србија, у том тренутку актуелни освајач свих трофеја и највећи кандидат да буде и на олимпијском трону.

Сећате се, два ремија са Мађарском и Грчком, мечеви у којима је Србија само једном била у вођству. Очекивало се буђење против Бразила. Почело је добро а онда је Соро спустио ролетне, забележио близу 20 одбрана и његов тим је победио 6:5.

После те победе нисам знао шта осећам. Нисам баш нема уметничка душа да то лепо опишем али мислим да је права реч празнина. То ти је једна врста лепоте спорта. Имао сам такву историју са српском репрезентацијом и можда је парадокс, али то је био мој допринос освајању злата у Рију. Да, помогао сам тим одбранама Србији.

Његово размишљање је логично мада је у тим данима био „државни непријатељ број један”. Објашњава:

После онаквог старта требао им је ресет. Да су нас победили голом разлике или ремизирали било би то лоше за њих. Заварали би се. Ово је била права мера, да се нађу на конопцима, да схвате да су у ћошку и да је време да покажу све што знају...

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BUŠ JE GRM
Mrš izdajniče pa igraj za kosove.Kakav je tvoj obraz kada pored Srbije možeš da braniš za Brazil.Isto kao i Šefik koji je prodao utakmicu crnogorcima 2008 godine i poslje branio za njih.Od go... se pita ne može napravit ali može prol...Srami se ako imaš prst obraza.
Braca
Najbolji igra najbolje kad je najpotrebnije!
Crnogorac
Dobili ste jer Grci nisu igrali da nebi na Hrvate isli

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.