Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Прлаиновић: Национализам је за неспособне

Прлаиновић, као и неколицина стандарних репрезентативаца Србије, пропустио је Светско првенство у Јужној Кореји и одлуку селектора Дејана Савића објаснио као добру како би играчи који су будућност српског ватерпола добили шансу
ФОТО: EPA/MARKO METLAS

Српски репрезентативац Андрија Прлаиновић рекао је да сваки пут ужива у дербијима против Хрватске на највећим такмичењима и да су те утакмице права спортска прича и најбоље што ватерполо може да понуди.

Прлаиновић, као и неколицина стандарних репрезентативаца Србије, пропустио је Светско првенство у Јужној Кореји и одлуку селектора Дејана Савића објаснио као добру како би играчи који су будућност српског ватерпола добили шансу.

- Србија и Хрватска су у посљедњих десетак година одиграле неколико епских утакмица. Поред утакмице у Будимпешти било их је још неколико заиста чудесних, попут ове последње у Београду у финалу Светске лиге. Свака утакмица с Хрватском је прича за себе, у њима уживамо сви, играчи и публика у Србији, Хрватској и широм света. Дуели те две репрезентације су нешто најбоље што данашњи ватерполо нуди - рекао је Прлаиновић за хрватски портал Индекс.

Посебно је нагласио да су играчи и стручни штаб селекција Србије и Хрватске у пријатељским односима.

- Наше међусобне утакмице су права спортска прича, верујем да ће тако бити и даље. Нема потребе да буде било како другачије јер политици нисмо допустили да поквари ово што имамо.

Прлаиновић истиче и да је једини интерес играча само спорт и зато је поносан на велико спортско ривалство са Хрватском.

- Национализмом се и у Србији и у Хрватској баве само они који нису способни квалитетно да обављају оно што би трабало да раде, због чега су изабрани и постављени на неке функције, па због тога што су неспособни у својим професијама посежу за национализмом и ударају по најнижим страстима како би тровали народ. Како политика у свим земљама бивше Југославије нема шта да понуди народу, бољи живот и добар стандард, онда нуде само национализам, а то је тужно. Нас спортисте, поготово нас који смо међу најбољима у свету, та прича не занима и не би нас требала занимати - закључио је Прлаиновић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bond
Koliko je čovek u pravu vidi se da je njegova poruka skrajnuta iz srpskih tabloida, zauzeti ljudi pohvalama "herojskog" odbijanja srpskih fudbalera iz Slovačke da igraju sa kolegama iz, sad sledi državotvorna fraza, takozvane države Kosovo. Neko je Prlainović a neko podguzna muva
Dragan Lo
Ovako govori ostvaren čovek i gospodin.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.