Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Савић одредио списак играча за меч са Холандијом у Светској лиги

Репрезентација ће се окупити у Холандији 11. новембра, а дан касније у Ден Хагу игра против Холандије
ФОТО: EPA/ANTONIO BA

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић одредио је данас списак играча за утакмицу са Холандијом у Светској лиги.

Како се наводи у саопштењу Ватерполо савеза, позвани су: Гојко Пијетловић (Орадеа), Стефан Живојиновић (Олимпијакос), Душан Мандић (Про Реко), Никола Дедовић (Шпандау 04), Сава Ранђеловић (ОСЦ) и Милош Ћук (Младост).

На списку су и Душко Пијетловић (Солнок), Немања Вицо (Триестина), Милан Алексић (Барселонета), Никола Јакшић (Ференцварош), Филип Филиповић (Про Реко), Андрија Прлаиновић (ОСЦ) и Стефан Митровић (Олимпијакос).

Репрезентација ће се окупити у Холандији 11. новембра, а дан касније у Ден Хагу игра против Холандије.

- Поново смо у саставу са најискуснијим играчима који су после освојене Светске лиге и визе за Олимпијске игре добили слободно лето. Истина, Мандић, Дедовић, Ћук, Ранђеловић, Вицо и Јакшић су играли на Светском првенству. Светска лига је само једна од провера форме, прилика да се окупимо - рекао је Савић.

После пет година у репрезентацији је поново Стефан Живојиновић који је последњи пут бранио на Светском купу у Алматију 2014. године.

- Што се тиче Живојиновића могу да кажем да је један са ширег списка репрезентативаца. Имао је добру сезону, сада игра за квалитетан састав какав је Олимпијакос и рачунамо на њега - додао је Савић.

Трећи учесник у групи је Хрватска. Ове године се игра једнокружно. Србија је домаћин Хрватској 29. децембра, а Хрватска Холандији у фебруару.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

miki
Karlo Mandic je 94..a zaboravio si i Randjelovica 94 i Vica 94 a i Milos Cuk je 90. Tako da kada se malo bolje obavestis,sve je tu kako treba...mladost i iskustvo. a na tvoje pitanje gde je Gavril Subotic...tamo gde hoce. dok su momci celo leto trenirali i radili,Gavril je bio na Malti i igrao njihovo prvenstvo i zaradjivao novac, decko je sam sebi odredio prioritete... P.S.nadam se da ti je bar jasno zasto Gavrila nema na spisku A reprezentativaca.
Karlo Veliki
Dedovic(92), Mandic(95) i Jaksic(97) su njmladji igraci od pozvanih. Ispred njih njih sve stariji i stariji, do staraca , a iza niko ili nekoliko bez veceg potencijala. Kada se sve ovo zavrsi i posle izbora ali pre narednih izbora, rukovodstvo VSS i selektor Srbije napustice "polozaje" kao pobednici, ali iza njih ce ostati vaterpolo Srbije ispred koga ce biti i Albanija. U krajnjem slucaju to je i nebitno vazno je da ce prvak u Srbiji biti stub srpstva. Hvala vremenu kada je VK Partizan zario i palio Evropom kao jugoslovenski, srpski i beogradski klub. Nije on kriv sto ga OZNA nije formirala pa sad nema ko da ga stiti. Hvala i Vlahu Orlicu, Dubrovcaninu, sto je poklonio godine u stvaranju giganta VK Partizan. I za kraj, sjor Vlaho izvini sto te je jedan buzdovan najurio iz Partizana, jer to je bio period buzdovana, koji na zalost, u Srbiji jos traje.
SRAMNI SAVIĆ
OVO TI JE VAŽNIJE OD SVETSKOG PRVENSTVA.Stidite se svi zajedno sa savezom.Nemam riječi za poklon koji je Savić dao italiji i hrvatskoj koje su osvojile medalje.SRAMITE SE DOVJEKA.
Željko Pavlović
Sidraš Pijetlović je najbolji igrač.
sale
Zna li neko šta se dešava sa Gavrilom Subotićem. Da li je toliko opala karijera da ga nema ni u pomenu. Baš čudno, nemoguće da ga Deki ne bi zvao bar povremeno, neki jak razlog mora postoji.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.