Почетна / Ватерполо / Репрезентација

ПРИЧА У ПОЗАДИНИ КОРОНАВИРУСА - Савић: Не дирајмо тренере

После припрема у Грчкој добио је селектор препоруку да буде у кућној изолацији и заједно са играчима то доследно спроводи
ФОТО: М. Рашић

Селектор српске ватерполо репрезентације Дејан Савић није рад неког оглашавању у овим данима.

После припрема у Грчкој добио је препоруку да буде у кућној изолацији и заједно са играчима то доследно спроводи.

- Да је досадно јесте, да мора тако мора. А кад мора није тешко. Читам, гледам филмове, породица је ту. Наравно размишљам и о ватерполу колико год да је то тешко. Немојте да ме питате о Олимпијским играма. То решавају много јачи и важнији играчи. Да би волели да играмо јасно је, колико је то реално друго је питање – каже Савић.

Већу пажњу селектор обраћа на стање у организацији пре свега стручном кадру. Има разлога за бојазан:

- Недавно сам упутио писмо у име Удружења тренера а у сарадњи са Стручним саветом, апел председнику Јеленићу, члановима Управног одбора и што је најважније клубовима који чине савез. Желећи свима добро здравље апеловао сам да се понашамо у стилу недавног саопштења ватерполо савеза да будемо као један.

Поента је у следећем:

- Ово гесло не треба да буде само у борби против вируса , већ и у настојању да очувамо институције савеза и клубова. Садашње стање није лако и доноси бројне опасности за чланове савеза, за клубове, играче, судије и тренере. Треба да учинимо све, да останемо сви на окупу и да, када дође време, наставимо сви заједно, као један.

Савић посебно апострофира положај клубова:

- Садашња ситуација умногоме ремети функционисање клубова који су и до сада уз много мука опстајали. Данас, без прихода, тешко могу да очувају ресурсе а онда су на удару прво тренери млађих категорија.

Апел је конкретан:

- Апелујемо због тога, да се, колико је то могуће заштите, да се сачувају тренери јер су они основ и база свега. Да покушамо да се солидарисемо, уз велику толеранцију, и изнад свега ,велико стрпљење. Апелујемо, да не буде отпуштања, захваљивања на сарадњи, на чекање неког другог времена. Тренери треба да буду сигурни у свој статус. И до сада су они показали да и у најтежим условима могу да буду прилагодљиви ситуацији и да на највишем нивоу помогну својим клубовима.

Зна да све то није лако:

- Тачно тако,  све то изискује огромне напоре, али одлазак било ког стручњака на такав начин је огроман пропуст и велики пораз свих нас.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lazar matić
- Dejan Savić - ubica srpskog vaterpola ! Posle njega - POTOP !
Zvezdas
Neko zdravo gledanje, verovatno I ja gledam malo vise da opravdam.CZ ali kada je rec o Srbiji tu nema deljenja. Pozdrav
ACM
U periodu 2014-2016 je postizao fantastične rezultate sa reprezentacijom (sva moguća zlata). A oko toga i dobro i loše. Za vreme Udovičića su osvojena dva evropska i jedno svetsko zlato uz osvajanje svetskih ligi i Fina kupa, a jedini (mali) kiks mu je bio svetsko 2007. kada smo bili četvrti. Pozz Zvezdašu - jedan si od retkih crveno-belih ovde sa kojima može normalno da se konverzuje!
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.