Почетна / Ватерполо / Широм планете

НЕПРИЈАТНОСТИ НЕМАЊЕ УБОВИЋА ШПАНИЈИ: Напади ЛГБТ популације

Шпанска федерација је по службеној дужности покренула поступак
ФОТО: ЕПА/Балаж Цагани

Немања Убовић је сплетом околности на друштвеним мрежама изложен великим нападима припадника ЛГБТ популације у Шпанији. На утакмици његовог Сабадеља са Терасом дошао је у сукоб са Гутерезом који се својевремено декларисао као хомосексуалац.

Како сазнајемо крајем прве четвртине и почетком друге играчи су имали дуел у води, где су се, у жару борбе извређали. После тога су нормално наставили утакмицу, током које нису имали никакав ни проблем ни вербални контакт.

Када се меч завршио Убовић му је пружио али је Гутерез одбио да се рукује. Наш играч је прошао сам  поред Шпанца који је тада почео да виче и поручује  Немањи да више нећу смети да му говори да је хомосекусалац, да треба да се, уз бројне изречене увреде,  врати у своју земљу...

Запањени Убовић је мислио да се ту завршило јер су сви видели да после меча ништа није рекао шпанском ватерполисти

Гутерез је потом на инстаграму објавио да му је доста да му се пребацују за сексуално опредељење, да је претрпео увреде после утакмице од једног противничког играча.

Прво није помињао Убовићево име, али је после тога објавио други пост са именом и тада је почео за нашег играча пакао на друштвеним мрежама. Писало се да је суспендован што није тачно.

Убовић је сам  затражио од клуба неколико слободних дана, супруга му је у шестом месецу и јасно је да не жели никакве стресове.

Посебно када се зна какве је све грозне поруке добијао. Са адвокатом је припремио изјаву а потврду о свом понашању затражио је и од других учесника Јавио му се и велики број ватерполиста који су му дали подршку, обзиром да је Гутерез имао већ такве епизоде.

Шпанска федерација је по службеној дужности покренула поступак и затражила изјаве од свих учесника.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Voja
Netačno. Ubović je celu utakmicu provocirao Španca i to skaradnim imenima upravo vezanim za njegovu seksualnu orijentaciju. Nije bilo međusobnog vređanja, nego je "naš" igrač konstantno provocirao, da bi ga dekoncentrisao. Da li Ubović to zaista misli? Verovatno kao i većina, ne, već samo koristi sva sredstva da isprovocira. Ali, stvari su postale jako ozbilje po rasnom, nacionalnom i seksualnom pitanju, tako da nema više zezanja. Leteće kao kufer ako bude dokazano.
Kiza
A ti bi kanda voleo? Lepo rece gospodin ispod, p.... jedna!!!
Ivan
Da li si bio zajedno sa njima plivao u bazenu, pa možeš da posvedočiš šta se dešavalo. i da je Ubović provocirao celu utakmicu? I Španac je rekao da ga je Ubović navodno uvredio dva puta, jednom tokom, a jednom posle utakmice. Sudije i delegat nisu upisali ništa u zapisnik, jer nisu čuli uvrede.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.