Почетна / Ватерполо / Супер лига

Басара: Звезда прва звала, после су чули други, али било је касно...

После четири и по године боравка у Мађарској, решио је да се врати кући, у родни Београд да буде стално са породицом, супругом Саром и кћерком 22-месечном Андреом
ФОТО: Приватна архива

Некада се клуб појача играчем који је далеко од очију јавности, са иностраним искуством, квалитетом који може да помогне.

Тако се Раднички одлучио за Милоша Миличића, сигурно оним ватерполистом који може да да конкретан допринос из другог плана и да са свим квалитетима буде адут тренера.

Црвена звезда је то сигурно добила у Ивану Басари. После четири и по године боравка у Мађарској, решио је да се врати кући, у родни Београд да буде стално са породицом, супругом Саром и кћерком 22-месечном Андреом.

- Посебно сам кћерки недостајао. Док сам играо у Мађарској одлазио сам у клуб у недељу увече и она би ујутру била нервозна што ме нема. Тако и сада када смо заједно, чим ме нема пет минута ухвати је паника. Лепо смо сви заједно, уживамо. То је права цена повратка кући – каже Басара.

Код комшија је играо у четири клуба. Почео је у Печују, наставио у Сегеду и Сомбатељу и завршио у Сентешу. Потврдио је репутацију квалитетног играча, доброг шутера.

- Статистика ме заиста не интересује, не пратим, али знам да сам прве године до финиша био први стрелац. На крају нисам играо неколико утакмица и био сам трећи. И касније сам био увек у врху.

Неко би од тога правио капитал али је Басара потпуно реалан:

- Голови су резултати игре у клубовима у којима сам играо. Биле су то средине где сам имао слободу да одлучујем, да нешто значим. Нису то били они врхунски мађарски клубови...

Занимљив је начин доласка у Звезду. Није било неког наговештаја:

- Нико није знао да сам раскинуо уговор са Сентешем. Пре тога сам схватио да не могу више нон-стоп, горе-доле, Београд – Сентеш. Поштено сам то рекао мојима у клубу. Раскинули со уговор на моју штету, али нема везе.

Како нико из незнања није реаговао на Басарину „слободу“ реаговао је стари клупски друг и пријатељ, центар Звезде Милош Вукићевић.

- Рекао је у Звезди да сам слободан. Контактирао ме Милојевић и све се договорили. После су чули други, било је касно, а и Београд ми се није напуштао.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.