Почетна / Ватерполо / Супер лига

КУП СРБИЈЕ: Раднички срушио Партизан и освојио трофеј првенац

Раднички је „разбио малер“. После пет изгубљених финала у последње две сезоне, најзад је дошао до трофеја, првог домаћег
ФОТО: Н. Неговановић

Партизан – Раднички 4:5 (0:1,1:2, 2:2, 1:0)

Базен СЦ „Ђорђе Предин“. Гледалаца: 1.500. Судије: Путниковић и Раковић (обојица Београд).

ПАРТИЗАН РАЈФАЈЗЕН: Ристичевић (7 одбрана), Гилен, Мандић 1, Вицо, Суботић, Репановић, Гогов 1, Јакшић 1, Манојловић, Танасковић 1, Стојановић, Асановић, Османовић, Радојевић.

РАДНИЧКИ: Радић (10 одбрана), Трајковић 1, Поповић 1, Марковић, Миличић, Врлић, Ћирић, Басара, Вуксановић, Дедовић 1, Ћук, Петковић 2, Живојиновић, Тохољ. Тренер: Стевановић.

У занимљивој, узбудљивој финалној утакмици Купа у Бечеју, Крагујевчани су од почетка водили, контролисали резултат и успели да савладају одличну младу екипу Партизана.  У витрине је унет други трофеј, први после купа Европе 2013.

Први погодак постигнут је већ после 38 секунди игре. Раднички је у првом нападу искористио играча више, мрежу Ристичевића затресао је Марко Петковић. После тога вођена је жестока борба, али без много правих прилика за гол.

Велики број напада прекидан је због контрафаула или потапања лопте. У уводним минутима Раднички је имао иницијативу, био агресивнији, црно-бели су у завршници прве деонице створили неколико озбиљних шанси, али без гола, између осталог и због доброг издања Здравка Радића.

Београђани су изједначили у 10. минуту. Млади ватерполиста Радничког Небојша Тохољ је испред гола црно-белих беспотребно преко воде ударио Драшка Гогова.

Искључен је без права замене,  и „поклонио“ Партизану петерац и четири минута играча више. Мандић је искористио пенал, али већ у наредној акцији у нападу пет на четири (била су искључена два играча Партизана) Петковић је вратио предност Радничком. Убрзо су Шумадинци отишли и на 3:1, када је петерац реализовао Дедовић.

Није ишло Партизану у нападу, „жилава“ је била одбрана Радничког. Током четири минута у којима су, због Тохољевог, искључења црно-бели имали играча више примили су два, а нису успели да постигну гол, изузимајући Мандићев петерац.

У трећој деоници играло се гол за гол. На почетку другог полувремена брзо је постигнут по један гол са обе стране, први из „чисте игре“ (а не после прекида). Прво је у 31. секунди Ђорђе Танасковић из контре смањио на 2:3, а минт и по касније на другој страни узвратио је Филип Трајковић.

Партизан је убрзо још једном на минималан заостатак пришао преко Гогова, који је савладао Радића са два играча више. У последњу деоницу Раднички је ушао са два гола предности (5:3) захваљујући поготку Поповића са играчем више.

Жестока борба се водила, много искључења било је на обе стране, у обе екипе, посебно из редова Партизана, су имали примедбе на суђење. 

Настављено је тако и у четвртој четвртини у којој се дуго чекало на гол. На 2,39 пре краја бек Партизана Јакшић је смањио на 4:5 и увео меч у неизвесну завршницу. Био је то први Партизанов гол са играчем више (после укупно 14 прилика).

У последњих два и по минута Партизан је био тај који је диктирао темпо, али одбрана Радничког, предвођена сјајним Здравком Радићем је одолевала до краја.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

DELIJE KNIC
BRAVO SUMADINCI
Gagi 1946 .
Nama ako vi pitate smetate i Zvezda i Radnicki , zato stovam drzava ugurala pare pste prilikom kupovine podelili igrace Partizana tako daste kasnije igrom izmedju sebe igrali slobodno reci Patizan protiv Partizana alivam to nije smetalo a sada kadsuvam ti igraci otisli sada vam sve smeta.
ltg
Sinko, nauci prvo da pises, a zatim ostavljaj komentare.
Milenko
Vi ste perjanica KG sporta. Čestitam
Šumadinac
Bravo, Šumadinci!
гх
Браво Ђаволи !

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.