Почетна / Ватерполо / Супер лига

Нови Београд и Раднички у финалу Купа Србије

Био је ово трећи дуел Новог Београда и Партизана ове сезоне и сва три пута успешнији су били Новобеограђани
ФОТО: С. Сандић

Ватерполисти Новог Београда и Радничког пласирали су у финале Купа Србије пошто су у полуфиналу победили Партизан 8:5 (4:1, 1:2, 2:1, 1:1). на базену „Милан Гале Мушкатировић”.

Силовито је почео тим Владимира Вујасиновића и головима Страхиње Рашовића, Драшка Гогова, Душана Мандића и Ангелоса Влахопулоса повео са 4:0.

Ипак, изабраници Милоша Королије успели су да се врате резултатски у меч и приђу на 4:3, али је још једном одлична одбрана Новобеограђана била кључна.

Блистао је у трећој четвртини голман Новог Београда Гојко Пијетловић, који је одбранио петерац и тиме практично покренуо екипу у наставку.

Поново су Гогов, Влахопулос и Виктор Рашовић донели четири гола предности, па је Нови Београд мирно привео дуел крају.

Најефикаснији у победничком тиму био је Драшко Гогов са три постигнута гола, Ангелос Влахопулос је два пута затресао мрежу ривала, а по једном су погађали Страхиња и Виктор Рашовић и Душан Мандић. У екипи Партизана најбољи је Филип Радојевић постигао два гола.

Раднички је у утакмици пуној електрицитета стигао до четвртог узастопног финала док је Звезди остало да жали што квалитетну игру у последњој четвртини није успела да награди изједначењем у последњем нападу – 9:8 (3:1, 3:2, 2:2, 1:3).

Није било много квалитета, превише грешака на обе стране и претеране нервозе због судијског критеријума који је резултирао са шест петераца и скоро 30 избачаја.

аднички је имао на голу Добожанова, бранио је перфектно и био је најзаслужнији што је његов тим три четвртине имао финале у рукама.

Треба похвалити и бедем испред његовог гола који је Звездин напад определио на шутеве из очаја који су тешко стизали до гола...

Финале је у мушкој конкуренцији игра се у уторак од 19 сати, док ће се од 16.30 сати у ватерполисткиње Војводине и Црвена звезде борити за трофеј у женској конкуренцији.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Peki
Sve su to igraci koji su potekli iz Partizanove skole vaterpola tako da bi se moglo reci da Partizan igra sam sa sobom samo ne nose svi isto ime.Isto vazi i za reprezentaciju,Jos da je ta skola imala bolje uslove bila bi jos uspesnija.
ACM
Igrači Radničkog i trenutna priča sa Partizanom apsolutno nema veze. Poštujem Partizan u vaterpolu, ali naša priča nije veštačka, pa smo u poslednje dve godine osvojili kup, prvenstvo i region. Pozz
ACM
Dajte momci sve od sebe, pa šta bude! Iako je Novi Beograd favorit predaje nema!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.