Почетна / Ватерполо / Супер лига

Јеленић: Дуг Звезде износи 30 милиона, Вучић један од ретких који подржава клуб

Председник Ватерполо клуба Црвена звезда Виктор Јеленић рекао је укупни дуг црвено-белих износи 30 милиона динара и додао да играчи, као и млађе категорије немају где да тренирају

Виктор Јеленић је истакао да Црвена звезда сва своја финансијска средства уплаћује Спортским центрима „Милан Гале Мушкатировић” и „11. април”, те да зато нема да исплаћује играче.

Јеленић је навео и да Спортски центри „Милан Гале Мушкатировић” и „11. април” „клубу који постиже врхунске резултате” наплаћује термине за тренинге као да су приватна фирма.

Желимо да известимо јавност о дешавањима у клубу, а не да плачемо и кукамо над нашом судбином. Избачени смо са Дорћола и већ смо око 23 дана у блокади због пуштених меница које су пустили СЦ Милан Гале Мушкатировић и 11. април, с тим што смо ми већ успели да исплатимо дуговања према центру на Дорћолу – рекао је Јеленић новинарима у Београду.

Он је истакао да је укупни дуг Звезде око 30 милиона динара. Јеленић је навео да је у протеклих шест месеци СЦ „Милан Гале Мушкатировић” из Звездиних средстава уплаћено 5.600.000 динара, а „11. априлу” 2.300.000 само за коришћење базена.

До сада је уплаћен на Дорћолу од Звездиних средстава 5.600.000, два квартала 1.760.000 - 7.400000, плус 2.300 на 11. април па ви видите само за базене, за два базена које смо користили.

Ватерполо клуб Црвена звезда како би постао независан од било ког спортског центра у јануару је на отвореном базену на Дорћолу подигао балон из приватних средстава, али су услови и цена и после тога остали исти.

Ми само тражимо место да тренирамо, да имамо нормалне услове, где деца могу да се развијају, а и да први тим тенира на нивоу. Никоме не сметамо, не заузимамо јавна предузећа, већ смо приватним средствима подигли балон и од тога нисмо правили спректакл и звали некога да отвара, као што је у Србији случај.... Како да се све то тумачи? Да ли је то удар на Звезду? Јел неко жели да нас доведе у ситуацију као пре осам, двет година када су нас затворили – рекао је Јеленић.

Он је напоменуо да клуб не бежи од дуговања и посебно се захвалио премијеру Србије Александру Вучићу на подршци.

Борићемо се... И желим реткима да се захвалим који подржавају Црвену звезду у овим тренуцима, а посебно премијеру Александру Вучићу, човеку који зна да поштује и цени праве вредности – казао је он.

Јеленић је рекао да је ватепроло, а посебно репрезнтативни, донео много радости нацији последњих година, међутим, уколико се настави без олакшица према клубовима, према његовим речима, могли би резултати да изостану, јер национални тим неће имати базу играча.

Он је рекао да председници клубова више личе на просјаке, него на функционере и додао да би најбоље било да се клубови приватизују, али да би нови власници требало да имају олакшице.

Коментари41
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

GROBAR SVILAJNAC
moram da priznam,glasao sam za naprednjake,nadao sam se promeni,boljem zivotu itd...i dalje stojim iza toga da SNS dobro radi svoj posao,takodje smatram da vucic isto radi dobro...ali na sledecim izborima koliko god da su dobri,nikad vise necu da glasam za njiih samo zbog toga sto se vucic mnogo mesa u zvezdu,gura se tamo,pomaze im...covece nije tebi mesto tamo...glasacu za radikale i to je to...da se drzis samo politike bez mesanja u ciganeriju glasacu za sns ovako izgubio si 1 glas...
ser alex
mora da je za propast vk cz ,,kriv, A SOSTAR!!!!!!!!!!!
ser alex
tako je kad se pravi vestacki klub,tako ce verujem i kk da prodje a fk je u rasulu samo neko treba da im saopsti.srecno sa katancem u zaborav.
Dragan
Objasnjenje: bivsi clan uprave VK CZ Sever 03. jul 2015. VK Sever je bio drugi tim VK CZ koji je igrao B ligu. Negde 2003. ugasili smo Sever a nedugo zatim je ugasen i VK Crvena Zvezda da bi se izbeglo vracanje dugova!!! Istim ovim bazenima koji im sada zatvaraju vrata i mnogim drugim firmama. A onda je Jelenic formirao VK Crvena Zvezda Veterani. Preskocili su sve lige, postali prvoligasi, a potom, izbrisali Veterani opet postali VK Crvena Zvezda. I sada se opet nalaze tamo gde su bili pre 10 godina. O cemu oni pricaju???? Sto opet ne ugase klu
Гробар
Шта је европски прваци,лепо беше кад је Чеда донео паре да покупујете све што ваља и освојите Евролигу,правили сте спектакле и ви и Раднички?Шта је тад било,ликовали сте како разваљујете институцију,баш као и сад у једном спорту?Е видите,у ватерполу су ствари дошле на своје место,захваљујући клинцима и нашој школи,тако да уживајте још мало у "историјском успеху " док још имате у чему...
bolje je tako
U kosarci partizan nema svoju skolu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.