Почетна / Ватерполо / Супер лига

Партизан одбранио титулу, у Звезди грме на судије, искључена три играча, помоћни тренер, спортски директор и портпарол!

Партизан је савладао Црвену звезду са 10:9, остварио је другу победу у финалу плеј-офа и обранио титулу шампиона Србије!
ФОТО: В. Марковић

Партизан је нови-стари шампион Србије! Црно-бели су славили на Бањици против Црвене звезде са 10:9 (6:4, 0:1, 1:2, 3:2) и стигли до друге победе у финалу плеј-офа и одбране титуле.

Чинило се да ће Партизан лако до другог тријумфа. Киша голова виђена је у првој четвртини, а Партизан је у једном тренутку водио са 5:2. На крају је Звезда после осам минута смањила на два гола разлике – 6:4.

У другој четвртини фанатична игра црвено-белих пре свега у одбрани, а у овом периоду виђен је само један погодак, Рацков је са играчем више довео Звезду на гол минуса – 6:5.

А Партизан је промашивао немогуће, између осталог напад са два играча више, одмах потом два узастопно са по играчем више!

На почетку треће четвртине гости су изједначили, Репановић је искористио играча више (6:6). Дуго Партизан није могао до гола, а тек после петерца Суботића поново су црно-бели водили (7:6). До краја трећег периода искусни Пековић је још једном донео изједначење – 7:7.

Кључала је вода на Бањици у последњем кварталу! Кључало је и на трибинама, а у центру пажње били су арбитри, на које су челници Црвене звезде осули дрвље и камење. Због тога је најпре искључен Виктор Јеленић, одмах потом и портпарол црвено-белих, обојица су упутила гомилу псовки ка судијама.

Нервоза се пренела и у базен, па је до краја сусрета Звезди искључено чак три играча са правом замене, као и помоћни тренер!

Партизан је због таквог развоја ситуације био смиренији, те је головима Вица и Јакшића, оба пута у ситуацији са играчем више, дошао до велика два гола предности – 10:8.

Звезда се ни тада није предавала, трачак наде гостима донео је Репановић сјајним поготком – 10:9. Краљ је претходно одбранио и петерац Гогову, а у последњем минуту скинуо је зицер Танасковићу, и тада је Партизан имао играча више.

Звезда је кренула по изједначење, али није имала снаге за тако нешто, Гилен је изблокирао напад ривала. До краја је остало 27 секунди, црно-бели су сачували лопту и убрзо потом је почело њихово велико славље са навијачима...

Коментари62
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

xxx
Nisam znao da Zvezda ima VK.
Dragan Lo
Bravo momci, pobeda VELIKE VATERPOLO ŠKOLE nad okupljenim legionarima u i oko bazena.
Zuk
Hajde bre ,ucutite vec jednom.Vi nikada niste predstavljali protivnika Partizanu,vecito ste se davili u bazenu.Tek kada smo vam dali nekoliko nasih igraca sa Milanovicem vi ste osvojili nesto.Da to nismo uradili vi bili ono sto sto oduvek, ni ozbiljan sparing partner.I sada u vasem timu ima nekoliko nasih igraca, koje smo mi skolovali i napravili.Vi ste za vaterpolo duplo golo.
Tima
Ajde sve smo osvojili,dajte nešto njima i u ovom plivanju,da ne svisnu,fudbal,košarka,odbojka,rukomet Vojvodina i to je to...
kodzo
...Ovo je toliko jadno.... A Zvezda i da je osvojila prvenstvo ne bi igrala Ligu sampiona jer Partizan ima zagarantovano mesto...Onda se pitaju zasto je vaterpolo sport koji izumire i koji se igra jos samo u 5-6 drzava

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.