Почетна / Ватерполо / Супер лига

Партизан шокиран саопштењем спортских (не)пријатеља: Ми смо ватерполо институција!

Партизан је позвао, како је наведено, спортске (не)пријатеље да сопствену неспособност не прикривају нападима на њих
ФОТО: waterpolopartizan.rs

Звезда је пре два дана, после апела Партизана да се спречи гашење клуба који је изнедрио највише играца и допринео највећим успесима српског ватерпола, реаговала тако што је оптужила црно-беле да су четири деценије повлашћени, да су бесплатно користили базен, отимали играче...

"ВК Партизан, најтрофејнији спортски колектив у Србији, шокиран је саопштењем из клуба наших спортских (не)пријатеља. До вашег саопштења смо веровали да смо само спортски ривали.

Реторика ВК Црвена Звезда је приземна и малициозна, те стога ВК Партизан не жели било какву полемику тог типа, јер на ово саопштење гледамо као на покушај увлачења једне светске ватерполо институције, као што је ВК Партизан, у причу покушаја добијања медијске пажње од једног недефинисаног и неорганизованог клуба који по својим резултатима и раду ту пажњу и не заслужује", истичу из Партизана.

Црно-бели наводе да тако нетачна и малициозна саопштења наносе штету ватерполо спорту у борби за преживљавање, као и да је апсолутно нетачан, злонамеран и крајње неодговоран покушај да се кроз једно саопштење провуче нерад, незнање и неспособност у вођењу претходне и ове нове Звезде исто припише ВК Партизан.

"ВК Партизан само указује на генерално лоше стање у ватерполо спорту и покушавамо да нађемо решења јер све што говоримо и радимо је, уверени смо, у интересу свих ватерполо клубова у Србији. (У претходним годинама позајмљивали смо наше играче, имали заједничке тенинге, уступали термине за тренинге и утакмице).

Зашто ви спортски радници из Звезде то не радите, не указујете на проблем и не борите се за ваш клуб и наш спорт у целини? То знате само ви, јер свакоме у Србији је јасно да своју неспособност прикривате деструкцијом"

"Верујемо да је то потпуно јасно и армији Звездиних навијача. Док смо ми деценијама уназад правили систем, освајали трофеје, стварали носиоце највиших спортских и друштвених признања, ко је вас спречавао у томе?

Кад смо били пред гашењем у првим годинама овог века, ми нисмо обрисали наш клуб и трофеје већ се са тим дуговима боримо и данас! Ко је вас спречавао у томе?"

Из Партизана истичу да они, као "локомотива", како су их назвали из Звезде, колика год да је узбрдица и даље вуче вагон српског ватерпола у коме су у 2016. години у репрезентативној сениорској конкуренцији имали Николу Јакшића, освајача златне олимпијске медаље, у генерацији 1997. годиште на ЕП у Холандији (златна медаља), била су десеторица играча ВК Партизан, на СП у Подгорици за 1998. годиште, била су осморица играча ВК Партизан, да ове године учествују у Лиги шампиона са најмлађом екипом у Европи и да су освојили Куп Србије за сезону 2016/17 и то у директном дуелу са нашим спортским (не)пријатељима из клуба који само носи Звездино име.

"И овде се са вама прича завршава. Ми ћемо наш систем и децу сачувати, створићемо нове репрезентативце, освојити нове трофеје. Наше рачуне смо Партизановој јавности као и Србији положили и подршку да наставимо да се боримо имамо.

А вама колеге то тек предстоји, нама ништа не треба да објашњавате, има коме треба да објасните где су трофеји, играчи, шта је било са правим ватерполо клубом Црвена звезда", закључују из Партизана.

Коментари28
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Miki
Jadan je ovaj Partizan. Lako je biti institucija sa tuđim parama. Zaradite pa budite institucija a ne da otimate i pljačkate druge. Sramota!
konzerva zveci
Kad govoris o instituciji imas da ustanes i da pokazes postovanje.Partizan je nesto najlepse sto ova zemlja ima! Idi gledaj mutirani fmp
Jedan
Jad i beda srpskog sporta! Kako je uopšte moguće da se ugasi jedan takav brend kakav je CZ, šta god da je u pitanju, gde je država da spašava takav jedan sportski brend, gde je rođaci? Sramota je da stajete iza bilo kog scenarija gašenja jednog srpskog brenda koji je realno iznad svih drugih!! Pri tom, šta god vi pričali, CZ je SD koje je osnovano za srpski narod, ZA SRBE, za razliku od SD Partizan i kao takav u Srbiji se gasi, neko je dozvolio da se ugasi?!!? Hej Srbijo! Sramotno!
Indija Pakistan
A da li je i fmp zvezda?Pod tim zvezda vi uracunavate svasta...
krk
Svaka cast vaterpolu i vaterpolistima i VK Partizan. Ali ako se bavite neprofitnim sportom a pritom trazite mlione za uzvrat, onda ne vidim gde je problem. Jednostavno ugasute se i vi i vas sport, koji generalno slabo koga i interesuje. Vec par godina traje ovo kukanje, a ne vidim jasno cemu ovo vodi. Placu deca u ovoj zemlji, al njih niko ne slusa. Bolnice nam se ruse, u centralnoj Srbiji se zene poradjaju u hodnicima, a vi bi toplu vodu. Institucijo, ako nemas nacin da se finansiras i moras da budes na budzetu, vreme je za katanac!!!
miki
Šta je netačno u saopštenju VKCZ ? Sve je tačno, zato vas i boli. Ni Šoštar se ne oseća baš najbolje.
Vule
Ja sam partizanovac al muka mi je vise da ih slusam kako kukaju ja se samo pitam sta je sa ostalim klubovima njih niko nista ne pita ni dali imaju vec samo da se partizanu da nebi im dao nista nek propadnu kad neznaju da vode klub .
grobar rs
Ti si partizanovac kao i ja limenko..... kako neko može da napiše nešto ružno protiv kluba koji je sve dao u ovoj grani sporta. Samo je jedan VK Partizan najtrofejniji klub u zemlji Srbiji. Možete da nas mrzite ,da se kidate od muke ali to je jedina prava istina.
@ Vule
Please do not K.KENZI.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.