Почетна / Ватерполо / Супер лига

ХЛАДНО И МУТНО: После смене Зорана Миленковића са клупе Партизана

За ширу јавност потпуно неочекивана, али у ватерполо круговима у последње време помињана смена Зорана Миленковића са места шефа стручног штаба Партизана догодила се у четвртак поподне.
ФОТО: В. Марковић

Како челни људи клуба са Бањице нису желели да детаљније образложе одлуку да промене тренера, остаје само да се нагађају разлози. Штуро образложење достављено медијима у четвртак не говори апсолутно ништа, чак може и да збуни онога ко жели да се информише.

Помиње се покушај бојкота пред дуел са Хановером. Наводно, играчи прво нису, а потом јесу хтели да играју, да је и тренер стао иза њих, а на крају платио цех.

Уколико има истине у овим наводима, свакако би неозбиљно било да се клуб реномеа Партизана, који год да су разлози, не појави на утакмици. Повод за бојкот – беспарица и незадовољство условима за тренинг.

Јер, амбијент у којем су играчи, Миленковић и његови сарадници је био далеко од нормалног.

Додуше, није ово прва генерација у неком српском клубу, па и у Партизану, која је без пара тренирала у хладној води, али зар је забрањено да се неко, на прави начин, бори за боље услове. Или је можда лакше водити се крилатицом „трпи и ћути”.

Резултате које је Миленковић остварио не могу да се воде под вансеријским, али са вероватно најмлађим тимом у богатој историји клуба и играчима „празних стомака”, тешко да је могло боље.

Лоша серија догодила се у периоду када се због хладне воде тренирало и играло ван Бањице.

Освојен је Куп Србије, коло пре краја лигашког дела Регионалне лиге изборен је пласман на фајнал фор овог такмичења док је недавно остварена и прва победа у Лиги шампиона.

Против ватерполо „ала” какве су Про Реко, Југ, Егер и Барселонета, реално, није се могло.

Тињало је на Бањици, управа је одлучила да пресече сменом Миленковића пред Супер лигу, за клуб најважније такмичење у сезони.

У врућу столицу сео је Стефан Ћирић, још један од изданака Партизанове школе.

Да ли ће се и на који начин снаћи у помало мутној и свакако хладној води Бањице показаће време.

Остаје да се види и који ће статус Миленковић имати у клубу.

БЕЗ КОМЕНТАРА

У току јучерашњег дана покушали смо да ступимо у контакт са председником Партизана Александром Шоштаром, те Зораном Миленковићем. Шоштара нисмо успели да добијемо, док дојучерашњи тренер српског шампиона није желео да коментарише смену.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lole
nesto se mucka pa ce se prospe vss protiv kampa u v banji a vaterpolisti za kamp ,smenili trenera pred kraj sezone ocemo li imati dva vss jedan sta duguje drugi koji krece od nule...reprezentativcima nisu isplacene do kraja premije a pare potrosene.........kuku lele sta se tamo dogadja
Mat
Jeste veliki covek, metar i 90 To je sve od onog veliki
Sale
Ja opet kazem da je Sole veliki covek. Ovaj Zoran je muljao od kad je dosao u partizan. U mladjim kategorijama je prolazilo a u prvo timu nomoze. Covek nema autoritet deca ga nepostuju znaju sta je radio. Nema autoritet nije za prvi tim. Moze da radi 2005 godiste. Uhvatio se knjige kao pijan plota sve bi hteo skolski. Zvao je decu trenere non stop. Nema iskustvo. Ja mislim da nije jos sazreo za starije kategorije sto je uprava uvidela.
Прикажи још одговора
Mi smo Partizan
Ljubav prema Partizanu , nas navijača, je uvjek,ili bar uglavnom ,velika ,i nema kluba na svijetu koji se voli toliko kolikoo se voli Partizan.Mi smo iz najzapadnijih krajeva R.Srpske i u našem smo kraju uglavnom Partizanovci,tj. velika smo većina .Takođe svi naši preci su bili vojnici J-Partizanima. Niko iz naših redova nije bio komunista,ali volimo Partizan kao klub i mnogo je drži i klub i ime našim precima bio Partizan od komesarske i komunističke isključivo Crvene Zvijezde. Sada smo voljni da skupimo prilog za naše vaterpoliste,ya vaterpoliste crno-belih,a ako bi bilo uspješno prikupljanje dali bi i Zvezdi,bar nešto,jer uvjek smo cjenili rivala-nismo mi zvezdaši da želimo da nam rival nestane.Nadamo se da ćemo se oglasiti sa svotom novca ,kolikom -tolikom za naše vaterpoliste,diku i ponos sporta br. 1 među Srbima. Sram bilo onih koji izdvojiše toliki državni novac da bi Zvezda dobila igrače u fudbalskom i košarkaškom klubu. To su izdajnici srpstva
bili
sjajno! vi ste partizan! kakva sjajna prica ljudi koji nisu komunisti za razliku od ovih drugih koji jesu. ova 1981. godina je bila zaista teska, ali naziru se bolji dani za nas partizan i nase antikomuniste.
Zvezdas
Pricas obicne floskule momak!Vi ste bas ti koji ste zeleli da Zvezda nestane, i u vaterpoly, i u kosarci, ali na vasu zalost nije vam to uspelo. KK Cz nikad jaci i uspesniji, a vaterpolo ponovo grca ali cemo i tu opet biti pravi.
Mi smo Partizan
Ljubav prema Partizanu,nas navijača je uvjek i uglavnom

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.