Почетна / Ватерполо / Супер лига

Погледајте како ће изгледати ватерполо тим Партизана у наредној сезони

Кад је прошле сезоне Партизан кренуо у сезону, она је имала префикс историјска с обзиром да је Зоран Миленковић, у том моменту на месту првог тренера, на располагању имао најмлађи тим од оснивања клуба
ФОТО: В. Марковић

Чинило се да млађе од тога не може. Ипак, и овог лета принудни тренд подмлађивања на Бањици је настављен.

Стефан Ћирић, млади стручњак који је током прошле сезоне заменио Миленковића, а затим екипу довео до дупле круне, сада креће са још млађим тимом.

Јесте екипа млада, али задовољан сам. Момци су талентовани, жељни рада. Оно што им фали је време, али кроз утакмице ће свакако да напредују – каже Стефан Ћирић.

Окосницу ће да чине момци који су овог лета на Европском првенству за јуниоре у Београду били у селекцији Владимира Вујасиновића, освојили бронзу. Ту су још од „староседелаца” Филип Јанковић, Андрејевић и Манојловић. Остао је и млади црногорски репрезентативац Радановић.

Са Бањице је отишло чак десет момака, стигла су тројица: Димитрије Ристичевић, Срђан Аксентијевић и Никола Радоњић.

Доласком Ристичевића и аксентијевића добићемо на искуству. Много ће да значе овом младом тиму – наглашава Ћирић, уз додатак да ће Ристичевић предводити екипу као капитен у предстојећој сезони.

Црно–беле очекује борба на чак четири фронта: Првенство Србије, Куп Србије, Регионална лига и Лига шампиона.

Немамо прецизиране циљеве, али Партизанова обавеза је да увек иде на највише домете.

Ватрено крштење млада Партизанова екипа имаће у суботу (19 часова) у Котору где у првом колу А1 групе Регионалне Триглав лиге гостује Приморцу.

Идемо у котор с намером да освојимо прве бодове већ на старту. Очекује нас занимљив, вероватно и неизвестан меч. Дамир Црепуља и Антонио Петровић су им најискуснији, они „вуку” игру.

У табору актуелног шампиона Србије верују да ће иако млади, бити конкурентни у „јадранском” друштву.

Верујемо да можемо са свима да будемо равноправни, можда с изузетком Југа. Пласман међу најбоља четири тима после лигашког дела би био успех за Партизан – закључио је Стефан Ћирић.

Трио на клупи уз Ћирића
Уз првог тренера Стефана Ћирића на клупи црно-белих ове сезоне седеће: тренер Александар Николић, тренер голмана Никола Радојичић и кондициони тренер Владимир Павловић.
Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zuk
Koja bre Zvezda u Vaterpolu, decenijama su se davili u bazenu a zadnjih desetak godina otimaju gotove igrace od Partizan sa drzavnim parama pa se sada kurce.
RRR
Lazare, taj covek je do juce igrao vaterpolo, sada je trener seniora a ne stvara igrace u pionirskom pogonu. Partizan ima nadmoc u posedu bazena a inace zvezda ima gledaoce i kada bi imala iste uslove za 5 godina bi bila dominantna. Mnogi zvezdasi morali su da treniraju u partizanu ili nigde , kao deca.
oldgravedigger
ma kako da ne...pa gde vam je bazen???...dat vam je onoliki fudbalski stadion pa bi i bazen...sto ne ne napraviste jedan od onih 60tak miliona evra koji nestadose u vidu magle pa da ti klinci uce kod vas...i VK Partizan placa taj bazen i ustupa ga drugim klubovima pa i tvom...pa i tvom klubu je jedne sezone ustupio ceo omladinski tim da bi imali sa kim da igrate i prezivite i taj VK Partizan je pre toga raspustio ceo tim sa V.Udovicicem jer nije imao sredtstava i niko nije hteo da pomogne pa su nastavili dalje i sa nekim novim klincima postali prvaci Evrope i to usred Italije protiv ProReka a ne na nacin kao vi u BG sa skupim gotovim igracima placenim drzavnim novcem...uostalom u vama omrazenoj SFRJ ste bili jojo klub...godina u drugoj pa godina u prvoj ligi...uostalom neka ti neko od starih Jagodinaca kaze o bazenu kraj Pivare gde ste igrali derbije sa VK Jagodina...
lazar matić
- Bravo za VK Partizan ! Dokazujete da vam ni sve nedaće, niti svi lešinari ovoga sveta ( Dejan Savić pre svih ) ne mogu ništa. Vi već godinama stvarate igrače koji kasnije haraju evropskim i svetskim bazenima do drugi "veliki" stručnjaci otimaju vaš rad i kite se uspesima. Pitao bih ako neko može da mi odgovori - kog je to igrača stvorio "veliki trener" Dejan Savić ?
Pozdrav iz Srpske
Svaka čast najboljem klubu u istoriji Srbije,ali i svih tri Jugoslavije.Svaka čast jednom od najboljih klubova u sportu uopšte u Evropi,klubu koji ide uz rame npr. Realu u fudbalu.Partizan vaterpolo klub je čudo ,ljepota,dobrota, rad,disciplina,život.Napred crno-beli !
Bojan
Slažem se da je vaterpolo škola Partizana najbolja u Evropi. Ali je problem što ti momci odigraju sezonu, dve i idu u inostranstvo. Kada bi ostali ti klinci, za tri sezone bi bili najbolji u Evropi. Ovako stvaramo klince za druge klubove. Nema novca, a sponzori ne žele da ulažu u vaterpolo.
Pedja
@Dare, Zažto mu nije dobro, šta je čovek pogrešio ? Hajde ti predstavi Partizan kao klub. Samo si trenirao u najvećem klubu ali nisi postao igrač, možda se nerviraš zbog toga ?
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.