Почетна / Ватерполо / Супер лига

Марко Ћук – Крај после две деценије!

Ватерполо капитен Војводине одлучио да стави тачку на каријеру
ФОТО: М. Рашић

Прошле сезоне Марко Ћук вратио се у Нови Сад и у своју Војводину где је после 16 година поново заиграо у црвено–белој капици.

Рекао је тада старији од браће Ћук да жели каријеру да заврши у матичном клубу, али није био сигуран да ли ће одиграти само једну сезону, или бар две.

На крају се одлучио да ипак после 20 година стави тачку на успешну играчку каријеру.

Пресудило је једноставно презасићење од тренинга и тело више не трпи напоре као раније. Имао сам жељу да завршим каријеру у свом првом клубу и то ми се остварило. Свакако да је резултат требало да буде доста бољи, али сада нема повратка – рекао је Ћук, који је са Војводином домаће првенство завршио на четвртом месту, док је пропуштена шанса да се обезбеди Регионална А1 лига.

Какви су Вам планови после играчке каријере?

Преко лета ћу се бавити тренерским послом на Малти, а за касније ћу тек да видим. Даћу себи прво мало одушка – истакао је Ћук.

Марко је 2001. године напустио Војводину када је прешао у Партизан, где је провео период од 17. до 23. године. Потом је 2007. добио и први инострани ангажман у италијанској Ортиђи. После само једне сезоне уследио је одлазак у Шпанију, где се у Сабадељи задржао пет година.     

Најлепше успомене у каријери везују ме за Шпанију. Свидели су ми се људи, њихов однос према странцима и начин живота. Сабадељ је увек био ту од петог до првог места. Тамо сам освојио Куп у последњој сезони, а за два бода смо изгубили првенство – присећа се Ћук.

Опробао се Марко и у руском Синтезу, а потом и у Саудијском Арабији, да би се вратио у Србију где је носио капицу Радничког из Крагујевца са којим је освојио национални Куп.

До највећег успеха у каријери дошао је са мађарским Ференцварошем прошле године када је узео Куп Европе.

Кроз каријеру сам увек био “на корак до...” до тог трофеја, до репрезентације. Остварење мојих снова је било да узмем велико такмичење у клупској каријери и то сам успео са Ференцварошем. Била је то трећа срећа, јер сам два пута губио финала Купа Европе, једном са Партизаном 2005. и други пут са Сабадељом 2012 – рекао је Марко Ћук.

ТРОФЕЈИ

Марко Ћук је осим највећег успеха у каријери, освајања Купа Европе са Ференцварошем, узео још и дуплу круну са Партизаном, Куп Србије са Радничким и Куп Шпаније са Сабадељом, док је у Саудијској Арабији, такође, дошао до дупле круне.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Bravo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.