Саопштење Војводине поводом штрајка тренера и играча: Из кризе у промене!

Обавили су челници Војводине састанке са тренерима, који су први најавили штрајк због неисплаћених плата, а потом и са играчима који су учинили исто. Поводом тих дешавања клуб је издао саопштење

ФОТО: ВК Војводина

– Војводина је у протеклом месецу, а нарочито у протеклих десет дана, пролазио кроз досад незапамћену кризу у дугогодишњој традицији од 83 године. Као један од најстаријих клубова у Србији и а без искуства на такве ситуације, клуб је доживео у једном тренутку блокаду рада. Финансијска ситуација и потешкоће које су задесиле Војводину имале су разарајуће дејство са последицама штрајкова тренера, играча ... Мере које су предузимали органи клуба нису давале одговарајуће резултате.

У протекле четири године Војводина је три пута проглашавана од стране Скупштине ВСС, највишег органа управљања, за успешан колектив са најактивнијим учешћем у свим такмичарским програмима, тако да је ова ситуација изненадила све искрене познаваоце и љубитеље ватерпола. У циљу превазилажења новонастале ситуације формирана је радна група за ванредна питања која је у уторак увече одржала састанак. Носећи се идејом „ВК Војводина – изнад свега“ у разумној, конструктивној и надасве одговорној дискусији, јединствено је донела закључак које је упутила Скупштини ВК Војводина на усвајање. Скупштина ће се одржати данас.

Поред смиривања страсти, престанка непримереног реаговања и понашања и позива на наставак нормалног рада, радна група је предложила и одређене кадровске промене. Што се тиче Управног одбора, поред досадашњих чланова Мите Катића, Зорана Вучковића и Илије Калабе, предлажу се и нови чланови, Драган Ресановић, Ненад Босанчић, Милорад Пејић и Будислав Петровић, председник Управног одбора Драган Ресановић и генерални директор Марко Ћук, вршилац дужности. Потребно је обновити и освежити Скупштину са седам нових чланова, што ће се и урадити у наредном периоду у складу са Статутом.

Посебно истичемо одлуку олимпијаца из Војводине Гојка Пијетловића, Душка Пијетловића, Бранислава Митровића и Милоша Ћука да у овом тренутку дају свој допринос у даљем раду и развоју клуба, укључујући се у рад Скупштине, а по повратку у Нови Сад и непосредније се ангажовати.

Разумевање и подршка од стране компетентих градских структура још више нас мобилише и уверава да ће се са заједничким напором ситуација брзо консолидовати и да смо на добром путу. Данас је Војводини више него икад неопходно максимално јединство колектива, како би се што пре превазишле тешкоће које су нас задесиле – наводи се у саопштењу.

Повезане Bести

Ziveo Volpi

Nema pomoći vaterpolu na svetskom nivou a kamoli vaterpolo klubu Vojvodina. Vaterpolo ne prati vise ni sira rodbina nasih reprezentativaca. Imate odlican primer gde basket 3x3 je trenutno popularniji i igraci zaradjuju vise novca od velike većine vaterpolista. Nasi reprezentativci mogu samo da zahvale gazdi Pro Recca sto ih placa koliko toliko da mogu da zive 5 godina posle zavrsetka karijere. Vaterpolo je unisten i srusen i pitanje je dana kad ce biti izbacen sa Olimpijskih igara,a kad dodje taj dan vaterpolo nece vise postojati. Sve je u ovoj zemlji unisteno kao da su napali Avari i Huni. Vojvodina ce nastaviti da propada jer niko ne zeli da sponzorise klub a i sto bi, ja prvi koji volim vaterpolo ne bih dao dinara jer te pare ne mogu nikako da se vrate ni na jedan nacin. Jedini nacin je da se prvo smeni vrh FINE I LENA,inace ovom sportu nema spasa

Одговори