Почетна / Ватерполо / Супер лига

Шабац исписао историју и освојио Куп Србије, први трофеј за клуб из града на Сави

Од 23. децембра 2018. у историји српског ватерпола уписан је Шабац као још један од освајача трофеја. Клуб из града на Сави био је бољи од Радничког у финалу Купа Србије у Зрењанину, после доста узбуђења славио 10:9
ФО­ТО: С. Ра­до­је­вић
Раднички – Шабац 9:10 (2:2, 2:2, 1:4, 4:2)
Базен: СРЦ Југ. Гледалаца: 500. Судије: Раковић и Путниковић. Играч више: Раднички 8 (4), Шабац 14 (3).  Два играча више: Раднички 2 (1), Шабац 1 (1).
РАДНИЧКИ: Добожанов, Митровић, Станојевић, Ганић, Радованлија 1, Танасијевић, Панић, Дино 3, Васић, Гусаров 4, Манић 1, Томашевић, Ђерковић, Пљеванчић. Тренер: Стевановић.
ШАБАЦ: Пијетловић, Ераковић, Марковић 1, Репановић, Тохољ 1, Велкић 1, Рогач 2, Лукић 1, Јанковић, Вучинић 4, Боловић, Илић, Вукадиновић, Васовић. Тренер: Мировић.

 

Шапчани су били фаворити, у трећој четвртини коначно сломили отпор одличног младог тима из Крагујевца и чинило се, великим кораком пришли подијуму. Међутим, нису се изабраници Уроша Стевановића предавали, у две ситуације пришли на само гол заостатка али нису смогли снаге да неутралишу заостатак.

На 1,21 минута пре краја Небојша Тохољ је Шапцу, на асистенцију Лукића, донео одлучујућу предност. Погодио је млади сидраш за 10:8. Раднички је покушао преко сјајног Дина који је изблокиран, а још један шут Крагујевчана неутралисао је Гојко Пијетловић. Ипак, Урош Васић је смањио на 9:10, на 32 секунде пре краја.

Остао је Француз Дино пред голом ривала, један играч Шапчана је остао уз њега док се пред голом Радничког играло пет на пет. Зналачки је сачувана лопта до звука сирене за истек напада. Само две секунде је било премало времена да Раднички угрози репрезентативног голмана.

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

...
Deluje mi da je šabac uradio istu stvar kao kg pre neku god kada su imali tim sveta i osvajal sve i svašta ali je zato grad ispaštao i ugasili klub posle dve tri szone, ovo je mlada ekipa iz njihove škole i odlčno im ide za sad
Kg
Bravo brate..
Kalimero
Citam I ne vreujem! Katastrofa je sto su finale igrala dva kluba iz provincije a ne BG blizanci koji decenijama uzimaju najbolje iz Srbije I okoline,sto neplacaju nikom nista,sto I'm igrace izbacuju iz stanova,sto isti to igraci nemaju ni za burek....? Da li je neko bio u Sapcu da vidi kakve uslove I'ma taj klub(bazen,teretanu,fitnes centar...?) Koliko I'ma publike u Bg a koliko u Kragujevcu ili Sapcu?. Spominje neko politiku- pa da li znate koje na vlasti u Sapcu? Nee znate verovatno. Svaka cast Radnickom I Sapcu na rezultatima.
Top
Sve si ispravno rekao, svaka cast
Gordana
Katastrofa.
Жељко
Лоше друго полувреме.
Жељко
Штета за КГ.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.