Почетна / Ватерполо / Супер лига

Партизан остао без титуле после петераца, Шабац може до дупле круне

Црвена звезда је после Крагујевца славила и у Београду и бориће се за титулу
ФОТО: М. Рашић

Црвена звезда – Раднички (Кг) 11:4 (2:0, 3:3, 2:1, 4:0)

Београд - Базен: Милан Гале Мушкатировић. Судије: Раковић и Анђелић. Играч више: Црвена звезда 7 (3), Раднички 13 (4). Два играча више: Раднички 1 (0). Петерци: Црвена звезда 4 (4).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Танкосић 1, Максимовић 1, Бурсаћ 1, Перковић, Васић 2, Битадзе, Милојевић 1, Илић 1, Поповић 1, Шулц 2, Радовић, Тодоровски, Ковачевић 1. Тренер: Филиповић.

РАДНИЧКИ (КГ): Добожанов, Пљеванчић 1, Ганић, Радованлија , Танасијевић, Панић 1, Дино, Станковић, Гусаров, Фролов 1, Томашевић 1, Ђерковић, Ђорђевић. Тренер: Стевановић.

 

Ватерполисти Црвене звезде су финалисти плеј-офа. Црвено-бели не само да су сачували минималну предност из дуела са Радничким, већ су пласман у серију за пехар ученили убедљивим.

Резултати полуфинала

Први мечеви: Партизан – Шабац 8:7 (2:5, 2:1, 1:1, 3:0), Раднички – Црвена звезда 7:8 (1:1, 1:1, 3:3, 2:3).

Други мечеви (22. мај): Шабац – Партизан 21:19 - петерци 16:15 (4:4, 4:5, 3:2, 5:4), Црвена звезда – Раднички 11:4 (2:0, 3:3, 2:1, 4:0).

Резултат ипак не осликава дешавања у базену јер до пред крај треће деонице Раднички озбиљно претио да угрози предност Београђана. Са два брза гола, у размаку од 37 секунди, у финишу друге деонице Рус Фролов и Станојевић су смањили на 5:3 за Звезду, а одмах после петоминутног одмора искусни Никола Томашевић је најавио неизвесност. Дуго је на семафору стајало 5:4, у међувремену су гости пропустили неколико добрих прилика али и остали без „поцрвенелог” Станојевића.

Шулц је, из играча више, прекинуо осмоминутни пост Звезде без гола, повећао на 6:4 да би гости пропустили да реализују напад у тренутку када су имали два играча више. Уследила је казна, Милош Максимовић је повећао на 7:4, и са укупно четири гола предности цврено-бели су ушли у последњу четвртину.

Све је тада било јасно, серијом голова из петераца домаћи су тријумф учинили убедљивим.

Србија чека новог шампиона, пошто је стари, Партизан, без титуле остао после реванша у Шапцу. Добили су црно-бели 8:7 у Београду, у Шапцу је за домаћина било 16:15, па се пред око 1.500 навијача приступило извођењу петераца.

После прве серије петераца било је 4:4, свако је омануо по једном, а када се кренуло у нову за Шабац је погодио Јанковић, а Смиљевић је промашио за Партизан.

Шабац је освојио Куп Србије, па је у прилици да освоји дуплу круну.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mosquito
Kako je moguce da je vaterpolo dotakao dno, ako se CZ bori za prvaka?Bilo je ovde i DFJ, i FNRJ, i SFRJ, i SRJ, i Republika Srbija i Crna Gora,... i sve je to otislo u k... a CZ je opstala. Pa valjda ce tako biti i dalje. CZ iber ales a ne Srbija, bree.
Željko Pavlović
Napred Zvezdo!
narko war
Kolika netrpeljivost prema Zvezdi,u svim novinama i na svim portalima...neverovatno.
ACM
Ma nego šta.....
mezimica, a niko je ne voli?
Da, da...A oni, plivaju li plivaju...
Djeneral Draza
Vaterpolo klupski je dotakao dno, bas gledam sastave Zvezde i Radnickog, ne mozes ukupno tri prezimena prepoznati ako bas nisi ekspert za vaterpolo. Verujem uz malo dobre volje da bi mogli vratiti makar tri cetiri igraca u ove vodece klubove, zaista nema smisla da se brukamo u Evropi kao ove godine, a i Partizan pre nas. Inace interesantan i neobican rezultat u Sapcu 16-15. Pozdrav.
pitaj jelinica
Pa, naravno, kada se ovi tvoji dokopali i vaterpola...A nije plivanje za vas...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.