Почетна / Ватерполо / Супер лига

Стефан Ћирић: Млади играчи највећа добит Партизана

Пала је завеса и на једну од најтежих сезона у историји Партизана
ФОТО: В. Марковић

Суочени са бројним недаћама црно-бели су ипак успели да такмичарску годину приведу крају, а били су и на прагу великог изненађења, уласка у финале плеј-офа на базену првог фаворита за титулу.

Партизан је предао круну, остао и без трофеја у Купу Србије. Памтиће се по томе ова сезона, али и по чињеници да је „у ватру” бачено много младих момака од којих се тек очекује да пронесу славу ватерполо великана са Бањице.

Завршили смо сезону без трофеја, али можда није било ни реално када се узму у обзир све околности, све што нас је пратило. То нам је што нам је... – оцењује Стефан Ћирић, тренер Партизана.

Надам се да ћемо у наредним сезонама, ако не већ и следеће, да будемо конкурентнији.

О проблемима Партизана се причало пуно током сезоне.

Били су велики. За финансије се знало, а надовезали су се проблеми са базеном, па терминима – подсећа млади стручњак на честе селидбе по престоничким базенима и тренирање у хладној води.

На пример, температура воде између две утакмице полуфинала против Шапца била испод сваког нивоа.

На крају, кад се подвуче црта, у табору сада већ бившег шампиона, нису незадовољни.

Испунили смо основни циљ опстанком у А групи Регионалне лиге. Можда смо могли боље у Купу Србије. У домаћем шампионату смо осцилирали, али и одиграли најбоље када је било најпотребније. Нажалост, за мало смо остали без финала.

Партизан је испао из плеј-офа испао на најболнији начин.

На све што се дешавало је утицала и младост екипе. У саставу смо имали девет момака који су практично први пут играли сениорски ватерполо. Са те стране, урадили смо оно што је и био план, а то је развој младих играча. Наравно, желели смо резултат али за нешто више од овога потребни су бољи услови – још једном се Ћирић вратио на срж проблема који прати већину клубова у Србији.

Партизан је ове сезоне у екипи имао само једног искусног и доказаног играча, Милоша Королију. Трофејни сидраш, који је вероватно одиграо и последњу сезону у богатој каријери, је имао немерљив допринос у игри црно-белих.

Не постоји бољи рецепт од овог да имате искусног и квалитетног играча као што је Королија уз кога ови момци треба да стасавају. Такав играч „држи” свлачионицу, практично је продужена рука тренера у базену.

Не крије Ћирић да би волео и у следећој сезони има таквог играча у тиму.

Треба нам неко ко жели да дође, неко коме је Партизан у крви и који разуме како функционишу ствари у клубу.

О прелазном року је, по обичају за домаће клубове, рано да се говори.

Било би добро када би екипа остала на окупу. За ове играче је Партизан права средина у којој, кроз Регионалну лигу и домаћа такмичења могу доста да напредују. Могуће је да неко од момака оде, али сваки одлазак и долазак ће да буде плански – закључио је Стефан Ћирић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lazar matić
- Bravo za VK Partizan ! Jači ste od svih nedaća, pa i od izdaje svoje dece - Savića i Udovičića !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.