Почетна / Ватерполо / Супер лига

Градоначелник Шапца оптужио полицију за нереде, МУП Шапца му брзо одговорио

Небојша Зеленовић је рекао да је најважнија ствар, због које је припремио и писма за министра полиције Небојшу Стефановића и начелника Полицијске управе у Шапцу, јесте да се "утврди одговорност за све оне који су синоћ произвели насиље али и све оне који су дозволили да се то насиље деси"
ФОТО: Фејсбук/ВК Шабац

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је данас да је "полиција увела хулигане Црвене звезде који су напали навијаче ватерполиста из Шапца" током утакмице између ВК Шабац и ВК Црвена звезда.

- Обезбеђење шабачког базена и организатори утакмице су се противили томе да било ко ко нема улазницу може да уђе, али полиција је на бочни улаз увела насилнике који су касније произвели оно због чега се данас сви у Шапцу осећамо лоше иако би требало да се поносимо победом наших ватерполиста - казао је Зеленовић,  наводи се у саопштењу његовог кабинета, преноси агенција Бета.

Он је рекао да је најважнија ствар, због које је припремио и писма за министра полиције Небојшу Стефановића и начелника Полицијске управе у Шапцу, јесте да се "утврди одговорност за све оне који су синоћ произвели насиље али и све оне који су дозволили да се то насиље деси".

- Свеопште насиље које се дешава у друштву и које је потврђено синоћ на утакмици у Шапцу је нешто о чему мора да се говори. На то не може да се жмури и ћути, ти изливи беса насилника је нешто што је упропастило синоћну утакмицу и негде ставило све нас пред одлуку да ли ми хоћемо да говоримо о овоме, да ли желимо да ову тему расветлимо и да кажемо шта се заиста десило - додао је.

У саопштењу се додаје да је повређеним навијачима Шапца полиција рекла "да неће ићи у полицијску станицу да дају изјаве, већ да ће то моћи да ураде тек у суботу у 11 часова".

Полицијска управа Шабац одбацила је као апсолутно нетачне тврдње градоначелника Небојше Зеленовића да је „полиција на бочни улаз увела хулигане који су напали навијаче Шапца

– Контролу уласка навијача у халу у Шапцу, као и увек и на свим утакмицама у Србији, вршили су искључиво припадници редарске службе који су ангажовани од стране организатора меча. У складу са својим надлежностима, полиција је једино изван хале предузимала мере раздвајања и усмеравања домаћих и гостујућих навијача – каже се у саопштењу шабачке ПУ и наглашава да нико од припадника радарске службе није пријавио полицији да је неко покушао да уђе без улазнице.

Подсећа се и да организатор утакмице између ватерполиста Шапца и Црвене звезде није продавао карте за меч, већ су оне дељене навијачима, од којих је 50 уступљено гостујућем тиму, и додаје да је организатор утакмице у последњем тренутку променио одлуку на ком делу трибине ће бити смештени навијачи Црвене звезде, тачније на простору који није првобитно пријављен Полицијској управи Шабац, а у складу с којим су и планиране мере обезбеђења ове утакмице.

Полицијска управа истиче да је полиција у халу „ушла тек на позив делегата када је дошло до нарушавања јавног реда и мира, након чега је он убрзо успостављен, а утакмица настављена”.

Додаје се да навијач који је повређен том приликом није затечен на базену, а полиција је одмах по сазнању да се лице с повредама јавило у шабачку болницу, отишла тамо и с њим обавила разговор у вези са околностима овог догађаја.

Припадници Полицијске управе Шабац идентификовали су једну особу за коју се сумња да је учествовала у повређивању овог навијача и за њим се интензивно трага. Полиција ради на расветљавању свих околности овог догађаја, а о свему је обавештено и надлежно тужилаштво – каже се на крају саопштења шабачке Полицијске управе.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vaterpolista 1988.
Људи моји, па није ово финале Лиге шампиона у фудбалу па су потребне неке нарочите мере обезбеђивања. Очигледно је било пропуста па је зато и дошло до тог инцидента. Не треба то преувеличавати али не може се негирати одговорност организатора па и да је сто пута ''неко други'' крив. Организатор (домаћин) мора да прихвати свој део одговорности а не да се овако одбранашки дају саопштења. Жељни титуле и после дугогодишњег ''поста'' домаћин је све учинио да се атмосфера усија. Ја то могу да разумем али....дошло је до инцидента и за то мора да се положе рачуни. Иначе, честитам ватерполистима једне и друге екипе који су се мушки борили за трофеј у складу са својим могућностима. Шапчани су заслужено узели титулу и куп. Добро је за наш ватерплоло да и градови ван Београда имају добру ватерполо базу.
Pravi šapčanin, ne lažni
I na kraju njih 10 gazi čoveka, baš naprednjački, pravo mentalno stanje nacije
Mosquito
O ovom incidentu beogradski mediji ne pisu nista. Pouzdan znak da nisu u pitanju grobari.
Šapčanin
Gradonačelniče jedino što je istina u vašem saopštenju to je da su navijači Crvene zvezde ušli bez ulaznica a sve ostalo je čiste laž. Na utakmici sam bio sa detetom od osam godina blizu mesta događanja, kad je ovaj neznam ni kako da ga nazovem a daleko je od gospodina posle gola Šapca ustao sa svog mesta nageo se preko ograde i sa obe ruke pokazivao srednji prst ovim indijanci ma dole uz veoma sočne psovke. Tako da mi ga uopšte nije žao i još je trebao da dobije. Sad malo i onama roditeljima i građanima ovog grada. Radim u službi gde već 17 godina svakodnevno imam dodirnih tačaka sa navijačima raznih klubova, i dobro znam da nikad nebi napali obične navijače. Isti ti a to može da se proveri ni u jednom trenutku nisu vređali ni, grad Šabac ni njene navijače, a pored mene sede roditelji dece koje treniraju vaterpolo i pritom sve po spisku i sudiji i navijačima Zvezde, takođe jedan tata iz te grupe jebe majku trima devojčicama starosti 14-15 godina što navijaju za Zvezdu.
zorge @ Sapcanin
Ako stojis iza komentara onda odi u Policiju da das izjavu, a oni ce na osnovu snimka proveriti njenu tacnost. To je najbolji nacin za borbu protiv huligana, i kako ne bi stradali nevini ljudi.
zero @ Sapcanin
Za tebe sam siguran da navijas za VK Sabac.
Dule
Zelenovic gospodin!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.