Почетна / Ватерполо / Супер лига

Дупла круна се слави у Шапцу, највећи спортски успех у граду на Сави од 1986. године

Ватерполо клуб Шабац је исписао нову страну клупске историје. Први пут од осамостаљења Србије титулу првака је подигла екипа која није из Београда, тако да овај успех добија још више на значају
ФОТО: В. Алексић

Момци, које са клупе предводи Миодраг Мировић, иако су били свесни од самог почетка сезоне да имају састав за велика дела, нису истицали у први план трофеје, већ су вредно радили и корак по корак долазили до врха.

Кад се погледа уназад, историја шабачког спорта, долази се до чињенице да је ово највећи успех у граду на Сави, још од давне 1986. године када су „шабачки ванземаљци“, рукометаши Металопластике, освојили дуплу круну.

Ово је предиван осећај. Још увек нисмо свесни успеха. Вредно смо радили, тренирали, подизали форму и на крају на најлепши начин завршили сезону. Успели смо у полуфиналу и финалу у директним дуелима да савладамо Партизан и Црвену звезду, а сви знамо колико су ти клубови јаки. То даје још више на значају. Верујем да је ово почетак дивне и успешне приче која ће у овом малом симпатичном граду трајати што дуже. Захвалио бих се свима у клубу, саиграчима, стручном штабу и Управи, ово је успех целог колектива – рекао је Марко Јанковић.

Регуларни део сезоне Шапчани су завршили на првом месту и тако изборили предност домаћег терена, што је када се погледа ток плеј оф серије, можда и било пресудно.

У полуфиналу, након пораза од Партизана у Београду од једног гола разлике, Шабац је уз помоћ многобројне публике и пенал лутрије успео да стигне до великог финала, што је био корак даље у односу на прошлу сезону.

Успели смо да испунимо све циљеве које смо поставили себи пред почетак сезоне. Цела плеј оф серија је била узбудљива, динамична и пуна преокрета. На крају смо изашли као победници. Ова екипа је показала да може много. Одиграли смо чврсто и јако, нисмо одступали од наше игре и што је најважније показали смо да смо тим. Хвала свима који су били уз нас, ово је победа и успех за све Шапчане – истакао је Небојша Тохољ.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pera Detlic
Polako sa radovanjem. Iz VK CZ najavljuju saopstenje, koje predsednik VSS moze da prihvati i ponisti finale. Sto bi Covic i Deleon rekli, u propisima je predvidjena i takva situacija.
Marko Pavlović
Šabac-Radnički(KG) 1:0.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.