Почетна / Ватерполо / Супер лига

ПАРТИЗАН БЕЗ ТРЕНЕРА - Шут карта без стила

Црно-бели после смене Ћирића још без шефа стручног штаба
ФОТО: М. Антић

Партизан још увек нема шефа стручног штаба. Стефан Ћирић,који је са играчима напустио седницу Скупштине Партизана, “захвалницу” је од нове власти добио после само два сата, када му је директорка Татијана Ракас пренела да је трочлана Комисија, задужена за вођење клуба, до средине јануара, одлучила да распореди успешног тренера на друго радно место. Кад пре ?

Ћирић није доступан за медије. Остаје његова изјава да је само затражио образложење на састанку одржаном сутрадан и да га није добио. Ни усмено, још мање писмено.

Јасно је ко дан да ће Ћирић, уколико уопште буде остао на Бањици, имати маргиналну улогу у стручном раду, да је шут карта добијена због поступка протумаченог као лојалност људима који су такође напустили скуп. Практично припада пораженој страни.

Ћирић је са играчима у протекле две-три године прошао танталове муке. Тренирајући у хладној води, сељакајући се по базенима чекајући да му други клубови уступе термин или дају пола терена, живећи без клупских принадлежности по неколико месеци и уз то сваке године правећи нови тим, млади стручњак је заслужио да, ако ништа друго оде са мало више поштовања, без обзира на став око ситуације у клубу. Тако раде према својим успешним људима велики клубови.

Не улазећи у то ко је заправо сменио Ћирића, јер се чује да није било баш све тако како је Ракасова рекла младом стручњаку, остао је горак укус да је учињена грешка, да је еуфорија због сопствене победе на скупу прослављена прво, са једне стране кажњавањем човека који је дао себе Бањици и Партизану и са друге упућивањем јасне поруке другима у стилу “но,но, да се не љубимо”.

Заправо, права грешка је учињена што су тренери и играчи уопште присуствовали Скупштини. Ту можда и шеф струке сноси одговорност. Да не долази на скуп у интересу такмичарског погона и  будућности рада у базену, требало је да му саветују и страна звана Ракас и страна звана Шоштар. Али агитовање започето много раније је прозивело ситуацију у којој пала глава младом тренеру а како се играчи осећају...

Шта има млади људи, ненавикли на борбе струја око власти, да се изјашњавају ? Шта би се догодило да тим у свом поступку није био јединствен и да је дошло до поделе ? На крају, шта би било да је Партизан вече пре тога освојио Куп, како би се све одвијало ? Како би се то прославило ?

Партизан још увек нема тренера јер неки кандидати обузети својим проблемима нису у могућности да се посвете раду, други су врло опрезни око целе ситуације.

Ћирић је колатерална штета, жртва сукоба којем није допринео ни на који начин. А могли би и да закључимо да је вероватно у последње три године дао много више Партизану од оних којима је стало да буду у власти.

И без обзира како се ова прича настави, опор је укус јер све то нема веза се трофејним спортом, великим клубом и посебно људима који су прославили у протеклим деценијама Партизан а преко њега и српски ватерполо. И тај укус ће остати за сва времена јер историја тешко да може да се мења.

Овај текст није подршка ни једној страни, није чак ни подршка Ћирићу колико је заправо подршка неком нормалном функционисању, понашање на нивоу. Само, да ли је то овде могуће?

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vladija
Mnogo toga ne valja VK PARTIZAN. Ipak, zar prethodni trener, mislim da se preziva Milenkovic,nije imao mnogo bolje rezultate od Cirica koji ga je nasledio...
Knez
DA nastavim...nosim se mislju da osnujem udruzenje SIMPATIZERA VK PARTIZAN, pa i ja da se umesam u BORBU...kako kaze Mira za stolicu' Samo svi ste zaboravili i Predsednici,i Direktori,i ovlasceni i ZBORISTI....a i mi simpatizeri da smo svi mi tu da bi bili u sluzbi IGRACA I VK PARTIZAN.... a ne oni zbog VAS...Tako Miro da bivsi jos nisu bivsi...a sigurno je da ce jos nesto ISPLIVATI kako ti kazes. Sad ce mo videti kako ce gospoda iz BOLIVIJE zagrejavati vodu u bazenu...verovatno lakse jer nema Sostara da ih opstruise...Jos da te obavestim a i PUCISTE..da je temperatura za odrzavanje treninga i utakmica propisana od pametnijih ljudi,i iznosi u plusu i u minusu 26 stepeni po CELZIJUSU. Pa me interesuje sta ce reci Igracima kada budu odbili da skoce u vodu ispod 25 STEPENI... Da skratim nije sve tako CRNO kao Sostar,a bogami niti je BELO kao RAKAS...Ovo je bljutavo,bez boje i mirisa...
mira
Isplivava sav mulj ! To je bila neminovnost i moralo je jednom da se dogodi . Kamo sreće da je i ranije , šteta po klub mi bila manja . Sve te zaslužne za trenutno stanje treba oterati bez prava da se brane ! Pored svega , nadam se da će Partizan preživeti , jer bi njegov nestanak bio poguban za srpski vaterpovo zbog tradicije koju ima .
Knez
Miro nije bitan Sostar i Avramovic a ni Zika i Mika...ovde se radi o VK PARTIZAN. To da li se Sostar bori za stolicu je moguce. Ali moras priznati da se Sostar u zivotu ostvario na vise nacina. I sigurno da njegova borba ne moze da anulira nepravilnosti u radu Skupstine i svih ostalih delova VK Partizan. Tatjana Rakas je vec bila u par firmi a i u FK Partizan.O njenom radu imate INFORMACIJE na internetu...samo izguglajte. A sa igracima nije Sostar potpisivao Ugovore nego RAKAS i po njenom ovlascenju BRADAJIC. I kada je dobra vila zasto nije postovala Ugovore...od opreme igraci su dobili JEDNE kupace gace,a uskacu u bazen 11 puta nedeljno,i dobili su trenerku i jednu majicu,pre desetak-petnaestak dana. Pa te pitam Miro,i Tanju Rakas da li vas dve mozete u jednim gacama nedelju dana a da iste ne uneredite...a i kada ih uneredite koliko je potrebno vremena dok ih dovedete ponovo u upotrebno stanje....a i ovaj gdin osnivac zbora bivsih igraca Partizana DO 15 godina...hahahahahaha..STRASNO
mira
Šta god da je , kako Šoštara nije bilo sramota da izlazi pred javnost i kuka kako nemaju ni za mazut ! Kao veličina , ostvaren na više načina kako ste napisali , to sebi nije smeo da dozvoli .- Ako su oko njega bili takvi ljudi , zašto nije pokazao minimum dostojanstva i otišao ? I sad kuka i zapomaže ! Užasno mi je pao u očima . A nekad vrhunski sportista ? Koliko vidim , vi mu zbog ostvarenosti sve praštate . A ja mislim drugačije , da čovek ceo život treba da bude vredan poštovanja i samopoštovanja .
Djordje
VK Partizan sveden je na klub nižerazednog nivoa. Kadar koji je okupljao Šoštar, ispalio ga je. Umesto Darka Udovičića, postavljen je za direktora Mirko Bradajić, zatim Tanja Rakas. Svi ozbiljni bivši igrači daleko su od kluba. Svako sa integritetom nije odgovarao Šoštru. Nadao sam se da će posle skupštine biti povučena ručna i klub da krene u oporavak. Od toga nema niša. Slede nove tužbe verovatno, dokazivanje ko je upravu. Realnost je da je danas voda na bazenu bila 22C, hladna za kupanje, svlačionice hladne kao frižideri, O vodi na tuševima da ne pričam. Mislim da je ovo tužan kraj jednog velikog kluba, najvećeg ustvari
Crno=beli 1953
Sta je Ciric sa ekipom uopste radio na skupstini? Pogotovo je najveca glupost (tu nesto posebno smrdi) sto je stao na stranu onih koji su za vreme njihove vladavina srozali klub na najnize moguce grane, Pitanje je;dali je u Zemlji Srbiji u kojoj je sve moguce Ciric stvarno radio bez redovnih prinadleznosti trenirajuci u hladnoj void seljakajuci od bazena do bazena, moleci druge za termin ili polovinu bazena da bi sada stao na stranu onih za vreme cije vladavine se sve to dogadjalo koji se kunu u vernost klubu koji I pored ociglednog unistenja vaterpolo insistucije ne daju nikome komande do poslednjeg dinara, Dali je slucajno to da nas sve nase legend zaobilaze u velikom luku otkad je Sostar preuzeo kormilo kluba,Takodjer je istina da je Ciric otisao na ruzan nacin I da se jos nezna njegov naslednik ali je isto tako istina da je njegov predhodnik Milenkovic nezasluzeno nicim izazvano otisao na jos ruzniji nacin samo sto se njegova zamjena odmah znala I to je bio on Ciric.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.