Саопштење Аврамовића о ВК Партизан: Клуб у блокади 1.098 дана

Ново саопштење Зорана Аврамовића потписаног као актуелни председник Скупштине односи се на тренутно стање клуба у финансијским, правном и стручном сегменту

ФОТО: waterpolopartizan.rs

Аврамовић каже да се 9. децембра клуб налази у блокади 1098 дана континуирано од 29. новембра 2016. са износом 219.744,260,00 динара.

У завршном рачуну директорке Татјане Ракас а потврђеном од стране Надзорног одбора у лику Павао Виловића  за 2018. наведено је да клуб пословао позитивно са 222.163,00 динара иако је 31.12.2018. био у блокади од 200.262.365,28 динара по подацима НБС. Такав извештај послат је, заједно са одлуком о усвајању од стране Скупштине и пратећом документацијом 28.06.2019. АПР-у који је исти и објавио на својој интернет страници .На истом се може лепо видети да је у ставкама Купци унесен износ потраживања од 17.226.079,00 динара од “Студио за спорт, рекреацију и физичку културу Но 1’’. Именовани купац дугује ВК Партизану поменути износ. Наведено правно лице је брисано из регистра још 20.03.2014. На листи купаца је још сличних правних лица са истом или сличном судбином.

Аврамовић додаје:

Приликом достављања захтева за сазивање ванредне седнице од стране Надзорног одбора са потписом председника Павао Виловића, кога остали чланови НО нису никада ни упознали, потписник се управо позвао на „како стоји у тексту”, имајући у виду да је Скупштина верификовала Завршни рачун за 2019. ( не зна ни за коју годину је верификован завршни рачун прим.аутора саопштења) сматрамо неопходним да се  чланови Скупштине детаљно упознају са извештајем у циљу спречавања наношења штете клубу. У даљем тексту истог захтева стоји: Овом Скупштином желимо да се још једном потврди законитост пословања ВК Партизан...

Подсетио је на претходна саопштења и става да је формирана криминална група која није достављала извештаје Управном одбору и да је на по њему на нелегалној седници Скупштине (прекинута од његове стране јер није утврђен списак чланова овог тела), покушала да протури пресек стања 31.10.2019.

Све је то било у медијском мраку и непостојећем кворуму фантомских чланова Скупштине. Нарочито забрињава доношење одлука фантомске скупштине о формирању трочланог тела у саставу Мирко Брадајић, Павао Виловић и Младен Манојловић који ће водити клуб до наредне изборне седнице Скупштине. Врх скандала је одлука о смењивању шефа стручног штаба Стефана Ћирића неутемељена у Статуту јер овакву одлуку може да донесе само Управни Одбор по члану 36 Статута. Остали смо без врсног стручњака који је имао свој став и који је заједно са играчима сениорског тима и осталим члановима стручног штаба и скупштине напустио салу пошто је Председник.

Аврамовић на крају саопштења исказује забринутост за будућност клуба:

Однос према шефу стручног штаба није новост за директора клуба. Однос према играчима је сличан. Без исплате уговорених обавеза (директор потписао уговоре али их не извршава), неоверавањем уговора код овлашћеног органа за оверу како налазе Правилник ВСС прети да већ у јануарском прелазном року останемо без окоснице тима. Неки клубови су већ спремни да оберучке приме наше играче. Али то на жалост тек следи.

Повезане Bести