Saopštenje Avramovića o VK Partizan: Klub u blokadi 1.098 dana

Novo saopštenje Zorana Avramovića potpisanog kao aktuelni predsednik Skupštine odnosi se na trenutno stanje kluba u finansijskim, pravnom i stručnom segmentu

FOTO: waterpolopartizan.rs

Avramović kaže da se 9. decembra klub nalazi u blokadi 1098 dana kontinuirano od 29. novembra 2016. sa iznosom 219.744,260,00 dinara.

U završnom računu direktorke Tatjane Rakas a potvrđenom od strane Nadzornog odbora u liku Pavao Vilovića  za 2018. navedeno je da klub poslovao pozitivno sa 222.163,00 dinara iako je 31.12.2018. bio u blokadi od 200.262.365,28 dinara po podacima NBS. Takav izveštaj poslat je, zajedno sa odlukom o usvajanju od strane Skupštine i pratećom dokumentacijom 28.06.2019. APR-u koji je isti i objavio na svojoj internet stranici .Na istom se može lepo videti da je u stavkama Kupci unesen iznos potraživanja od 17.226.079,00 dinara od “Studio za sport, rekreaciju i fizičku kulturu No 1’’. Imenovani kupac duguje VK Partizanu pomenuti iznos. Navedeno pravno lice je brisano iz registra još 20.03.2014. Na listi kupaca je još sličnih pravnih lica sa istom ili sličnom sudbinom.

Avramović dodaje:

Prilikom dostavljanja zahteva za sazivanje vanredne sednice od strane Nadzornog odbora sa potpisom predsednika Pavao Vilovića, koga ostali članovi NO nisu nikada ni upoznali, potpisnik se upravo pozvao na „kako stoji u tekstu”, imajući u vidu da je Skupština verifikovala Završni račun za 2019. ( ne zna ni za koju godinu je verifikovan završni račun prim.autora saopštenja) smatramo neophodnim da se  članovi Skupštine detaljno upoznaju sa izveštajem u cilju sprečavanja nanošenja štete klubu. U daljem tekstu istog zahteva stoji: Ovom Skupštinom želimo da se još jednom potvrdi zakonitost poslovanja VK Partizan...

Podsetio je na prethodna saopštenja i stava da je formirana kriminalna grupa koja nije dostavljala izveštaje Upravnom odboru i da je na po njemu na nelegalnoj sednici Skupštine (prekinuta od njegove strane jer nije utvrđen spisak članova ovog tela), pokušala da proturi presek stanja 31.10.2019.

Sve je to bilo u medijskom mraku i nepostojećem kvorumu fantomskih članova Skupštine. Naročito zabrinjava donošenje odluka fantomske skupštine o formiranju tročlanog tela u sastavu Mirko Bradajić, Pavao Vilović i Mladen Manojlović koji će voditi klub do naredne izborne sednice Skupštine. Vrh skandala je odluka o smenjivanju šefa stručnog štaba Stefana Ćirića neutemeljena u Statutu jer ovakvu odluku može da donese samo Upravni Odbor po članu 36 Statuta. Ostali smo bez vrsnog stručnjaka koji je imao svoj stav i koji je zajedno sa igračima seniorskog tima i ostalim članovima stručnog štaba i skupštine napustio salu pošto je Predsednik.

Avramović na kraju saopštenja iskazuje zabrinutost za budućnost kluba:

Odnos prema šefu stručnog štaba nije novost za direktora kluba. Odnos prema igračima je sličan. Bez isplate ugovorenih obaveza (direktor potpisao ugovore ali ih ne izvršava), neoveravanjem ugovora kod ovlašćenog organa za overu kako nalaze Pravilnik VSS preti da već u januarskom prelaznom roku ostanemo bez okosnice tima. Neki klubovi su već spremni da oberučke prime naše igrače. Ali to na žalost tek sledi.