Почетна / Ватерполо / Супер лига

Партизан изненадио Раднички у Крагујевцу

Ватерполисти Партизана нанели су први пораз Радничком у Парку (10:8), после више од две године, па је тако настављена серија Радничког од четири утакмице без победе
ФОТО: В. Марковић

Раднички – Партизан 8:10 (2:1, 1:2, 1:4, 4:3)

Затворени базен Спортског центра Парк. Гледалаца: 500. Судије: Петар Абрамовић и Синиша Матијашевић (обојица из Црне Горе). Играч више: Раднички 9 (4), Партизан 5 (1). Петерци: Раднички 2(1), Партизан 1(1).

РАДНИЧКИ: Радић, Трајковић, Јоксимовић, Марковић 1, Миличић, Богдановић, Ћирић, Басара 1, Вуксановић 1, Дедовић 4, Ћук, Петковић 1, Живојиновић, Тохољ. Тренер: Стевановић.

ПАРТИЗАН: Ристичевић, Гилен 1, Мандић 2, Лазић 1, Суботић 3, Репановић 2, Гогов, Јакшић 1, Манојловић, Јанковић, Стојановић, Асановић, Османовић, Радојевић. Тренер Вујасиновић.

Крагујевчани су добро отворили утакмицу осмог кола Регионалне Триглав лиге и, упркос промашеном петерцу на самом старту, повели из другог напада, преко Марка Петковића.

Међутим, на други гол на утакмици чекало се шест минута, када је Гаврил Суботић прецизним ударцем изједначио – 1:1. Само седам секунди пре одласка на први предах Никола Дедовић искористио је други петерац и донео домаћима ново вођство – 2:1.

Мучили су се домаћи у нападу без прва два центра, Јосипа Врлића и Бориса Поповића, што је Партизан искористио и преокренуо преко Јакшића и Лазића, минут и по пре полувремена, али се Вуксановић постарао да се на одмор ипак оде са нерешеним резултатом – 3:3.

У другом полувремену Београђани су наставили у још бољем ритму, па су серијом 4:0 стигли до највеће предности (7:3), а наду домаћину пред улазак у последњу деоницу вратио је Иван Басара.

На старту четвртог периода Дедовић је довео Раднички на „минус два“ (7:5), али су трећим голом одличног Гаврила Суботића, четири минута пре краја, „црно-бели“ преломили меч, а одмах затим преко Лазића осигурали победу – 9:5. До краја сусрета, Никола Дедовић је са два гола само ублажио пораз, а шлаг на торту лепим лобом ставио је Лукас Гилен.

Семафор осмог кола Триглав регионалне лиге:

Група А:

Будванска Ривијера – ПОШК 10:10

Браник – Младост 5:25

Јадран СТ – Приморје 4:18

Раднички – Партизан 8:10

ТАБЕЛА: Приморје 24, Младост 19, Раднички 16, Партизан 12, ПОШК и Будванска Ривијера по 10, Јадран СТ 3, Браник 0.

Група Б:

Југ – Морнар 14:5

Медвешчак – Јадран ХН 7:7

Војводина – Приморац 8:3

Слободна:  Црвена звезда

ТАБЕЛА: Југ 21, Јадран ХН 13, Црвена звезда (-1) и Морнар по 12, Војводина 7, Медвешчак 3, Приморац 1.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Joca
Sećam se izjave Prlainovića ( kod Anđusa u emisiji ), kako VK Partizan nema budućnost, nema podmladak i kako će se raspasti. Koliko je bio u najtrofejnijem evropskom klubu toliko nema pojma kako VK Partizan radi. Evo ovom prilikom tvrdim da će se raspasti radnički kon-tiki i cz vet. Zato što su to instant klubovi za razliku od VK Partizan. Ovo nije nikakvo iznenađenje samo se vraćamo na mesto koje nam pripada. Put će biti trnovit ali ova dečurlija će to bez problema raščistiti i doći tamo gde treba da budu. Sa ovim mladim timom i Vujasinovićem kao kapetanom broda ne bi me iznenadilo da u roku od 3 godine se upiše još jedna titula LŠ.
bo
ovo nije nista cudno, mi smo institucija u vaterpolu i ponovo za koju god uimamo evroligu
he
secam se kao da je juce bilo kada je Gavril Subotic odbio Crnu Goru samo da bi igrao za Partizan.Druze koja smo mi institucija to nema nigde i nikada nece biti,mada svi znaju da je VK Partizan najtrofejniji VK u istoriji tog sporta.
PENZIONER
na banjici su se radjali sampioni evrope-sveta i sad se radjaju buduci sampioni evrope . kad su vk partizan rasturili ljudi ( imena njihova ne zasluzuju da se pominju ) , posle osvajanja titule i super kupa evrope , da bi stvorili dve vestacke tvorevine ...rekao sam da ce u ciklusu od 4-5 godina na banjici izrasti novi divovi koji ce evropom vladati . vujasinovic i ova deca igranjem i ponasanjem to potvrdjuju ...na pravom ste putu da se vratite na sam vrh evrope . vestacke tvorevine traju koliko i upaljena prskalica ... ulozene pare i autoritet drzave i vlasti je garancija trenutnog uspeha ....... vk partizan je temelj i to ce ostati za vaterpolo u Srbiji . jer vecina ili skoro svi treneri i igraci u te dve vestacke tvorevine su bili igraci vk partizan !!!
Neuro
Nije bas dve godine, izgubili su ove godine: 30.04.2014. Radnički Kon Tiki Crvena zvezda 13:14

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.