Почетна / Фудбал / Репрезентација

Ексклузивно - Недимовић и Милутиновић у Бјековићевом дрим-тиму

Журнал открио састав новог Извршног одбора Фудбалског савеза Србије у избору јединог председничког кандидата и вероватно новог председника
ФОТО: М. Рашић

Фудбалски савези Београда, Региона Источне Србије и Косова и Метохије, предложили су Ненада Бјековића за избор на функцију председника српске куће фудбала, а поштујући одредбе Статута, председнички кандидат предложио је кандидате за чланове Извршног одбора и списак послао Одбору за спровођење избора како би се проверило да ли испуњавају услове за улазак у фудбалску владу са Теразија 35. Бјековићев састав Извршног одбора - јачи него икад, не би требало да буде споран.

Ненад Бјековић је међу људе који ће наредне четири године одлучивати о српском фудбалу и наставку успешно започетих реформи, праћених изванредним успесима репрезентације, уврстио очекиване, али и неочекиване личности. Прво изненађење сервирао је одмах на почетку списка. Додељујући му потпредседничку функцију Бјековић је за првог сарадника поставио, доскора, потенцијалног противкандидата – Бранислава Недимовића. Одавно се зна да Недимовић воли фудбал, а сада се испоставило – више него политику, јер је, да би званично постао део фудбалске власти – морао да се одрекне политичких и државних функција.

Бранко Милутиновић је вероватно најзвучније име у влади Ненада Бјековића, а потпредседнички круг затворен је одлуком да исту функцију имају бизнисмени Александар Михаиловић и повратник у савез - Горан Карић.

Остали чланови Извршног одбора су мање више – очекивани: Марко Здравковић, Зоран Игњатовић и Небојша Живановић – лидери Региона, привредник Жељко Дрчелић... Љубиша Тумбаковић – нови председник тренерске организације, Дејан Делевић – лидер судијске организације – по Статуту обавезна дама – биће адвокат Снежана Петровић.

Упада у очи да на списку нема Драгана Симовића – председника ФС Војводине, члана претходних сазива Извршних одбора, али и да је под бројем 10. Драгољуб Самарџић, некадашњи председник новосадске Војводине. С обзиром на то да су Бранислав Недимовић и Драгољуб Самарџић – Војвођани, не треба ни очекивати да им се придружи неко трећи из тог региона….

Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MOCA
Utakmice Partizana su prekidane zbog transparenta protiv Kokeze a već dve utakmice zvezde stoje celu utakmicu transparent protiv Bjekovića i nikom ništa.
Dudule
Ako nedimovic opravlja fudbal u srbiji ko poljoprivredu odmah ga udaljite
007
Konačno da je pravi Vojvodinaš tri golman Šampionski tima iz 66 Samardžić konačno kao prvi predstavnik FK Vojvodina ušao u fudbalsku vladu saveza posle 30 g. Do sad su imali prednost naturalizovani Subotičani. Red je da najveći klub Pokrajine Vojvodine ima svog člana a jednog dana i Predsednika FS. Nek to bude Lane za 4 g
008
Pa zar nije sremota da u Izvršni odbor udje Dragoljub Samardžić sa 80 godina bez obzira sta je i ko je bio, pa ko ti garantuje da će preživeti mandat , ljudi od 80 godina setaju unučiće a on ima 18 funkcija , ma daj bre ....
Miki
Naumović i ostali se ušemili jer će biti love. Inače, verujem da ne znaju ni osnovna pravila igre.
Rale
Gde je on to igrao fudbal?
Grada
Nedimovic je bio fudbaler za vasu informaciju.
dragiša
Dokle,bre,više! Čovek ima 76 godina, smejemo se Bajdenu,a ovoga pšostavljamo na funkciju predsednika FSS! Naq dve nedelje pred SP! Pa to nigde nema...Nikada ne priznati Vjekovića za predsednika, sportskom i navijalčkom neposlušnošću boriti se protiv njega i njegovog saveza,tražćiti nove izbore odfmah posle Katara. Vidića za predsednika...
Bane
Ogromna razlika. Npr. nije kompromitovan razno raznim aferama kao Bjeković, što je za početak sasvim dovoljno...
zasto vidic?
A gde to stoji da Bjekovic treba da bude predsednik? Vida je bio igracina, jedno vreme najbolji na svetu na svojoj poziciji, Fergusonov kapiten i sta ga od toga cini sposobnim da vodi firmu (jer to fudbalski savez de facto jeste, ne samo nas nego svaki)? Vidi ko vodi najbolje saveze sveta - advokati, ekonomisti, poslovni ljudi, a ne bivsi fudbaleri.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.