Почетна / Кошарка

„Једном и нама да буде лакше”

Кошаркашице поново на окупу, Саша Чађо сигурна да ће све бити у реду
ФОТО: КСС

Пролетело је!

- Чини ми се никад брже – узвратила је Саша Чађо.

Тек месец и по дана прошао је између две акције репрезентације Србије. Растале су се крајем септембра, по завршетку четвртфинала Светског првенства у Сиднеју, поново су се окупиле јуче – за нову акцију. Други прозор квалификација за Европско првенство 2023. у Словенији и Израелу. На коме ће бранити злато освојено прошле године у Валенсији.

Квалификације су почеле пре годину дана. Мало ко се сада сећа утакмице квалификација против Хрватске, која је заправо била почетак пута неке нове генерације српских кошаркашица. А у којој је наш тим убедљиво славио.

Због Светског првенства – прво квалификација, а онда и саме завршнице – квалификације за ЕП настављају се тек сада. У овом прозору наш тим очекује само један меч – у четвртак, у Хали спортова „Ранко Жеравица”, против Бугарске.

- Сигурна сам да ће све бити у реду. За разлику од других тимова ми имамо само једну утакмицу. Нека и нама некад нешто буде мало лакше, да не идемо увек тежим путем – наставила је Чађо.

Насмејана је… Добро расположена.

- Ја сам увек добро расположена када се долази у репрезентацију. Ја волим ту да будем.

Како је и сама приметила, ту су углавном стара лица, девојке које се знају већ дужи период. Што ће ову акцију сигурно учинити лакшом.

- Још један изазов је пред нама. Видећемо шта можемо ту да урадимо – додала је Чађо.

О Бугарској је причала бираним речима. Свесна да опуштања не сме бити.

- Њихова кошарка никада није била на високом нивоу. Али, сваку утакмицу треба схватити озбиљно и, наравно, искористити је на најбољи могући начин.

На Светском првенству у Аустралији је почело нешто ново за женску кошарку у Србији. Нешто добро ново. И ови прозори су прилика да се настави у том ритму, како би се коцкице посложиле до Европског првенства.

- Овај тим ће сигурно још годинама да се надограђује. За велике успехе потребно је да прође и неко одређено време. Корак по корак. У сваком случају, мислим да смо лепо искористиле то Светско првенство. Стварно мислим да је тамо свака девојка дала свој максимум. Надам се да ћемо тако – корак по корак – да правимо тим који ће једног дана поново донети медаље овој земљи.

Можда до одличја дођу већ следећег лета, на Европском првенству на коме ће бранити злато из Валенсије. На то, Саша је кратко узвратила.

- Наравно да бих то волела. Али прерано је да се сада прича о таквим циљевима. Међутим, зашто да не? Ништа није немогуће, само полако. Само да смо здраве, да се окупљамо и да искористимо то време које проводимо заједно на најбољи могући начин – поручила је Чађо.

ДВЕ ВЕЛИКЕ ПОБЕДЕ

Чађо је из клуба дошла доста добро расположена. Сезона, у којој је дебитовала и у Евролиги, доста добро је почела.

- За сада смо друге у Евролиги, а овај тим није баш много пута у историји играо то такмичење. Веома је важно јер је велики део тима од прошле године сачуван. Настављамо даље заједно. Избориле смо се за Евролигу, сада се боримо да направимо што бољи успех. Имамо две велике победе против Фенера и Прага. Тренер је много поносан на нас, али не жели ту да стане. Стварно жели да види колико ми можемо да изнесемо. Стварно се квалитетно ради. Нема много одмора. Захтевно је.

ПОВРАТАК ЦРВЕНДАКИЋ И СТАНАЋЕВ

Марина Маљковић није много мењала тим за ову акцију репрезентације. У односу на тим из Сиднеја сада ту није само Маја Шкорић, док се у екипу вратила Александра Црведакић, која је због повреде пропустила Светско првенство.

Ту су још и Теодора Турудић која је била уз екипу у Сиднеју, али није играла, као и Надија Смаилбеговић која није прошла последњи филтер за Светско првенство.

Позив је добила и Александра Станаћев, која је последњи пут била део тима на Европском првенству у Београду 2019. Што јесте добра вест, јер није тајна да нам је позиција плејмејкера доста проблематична, да је Ивон Андерсон у Сиднеју играла скоро без измене. А Станаћев у Лублину игра скроз добро.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.