Почетна / Кошарка / Звезда

САН ИЛИ ЈАВА: Кампацо стиже на Мали Калемегдан

Сјајни Аргентинац има на столу и понуду Реала, али ту постоји низ препрека, почев од пореских прописа до дуга који Краљевићи нису вољни да опросте
ФОТО: ФИБА

Делује као сан, нешто што ни у најлуђој машти најеуфоричнији Звездин навијач не би могао да замисли. Али, зар није тако деловао и долазак Луке Вилдозе, па и Душка Ивановића...

Редове црвено-белих, ако се све коцкице сложе, могао би да појача још један вицешампион света, уз то двоструки првак Евролиге, кошаркаш који је две године био саиграч Николе Јокића... Реч је о виртуозном, чиграстом плејмејкеру Факунду Кампацу (31, 178), који је недавно у Даласу завршио своју другу НБА мисију.

Назнака да је Звезда заинтересована за трансфер о коме сањају многи европски клубови био је позив колеге из Шпаније и питање колико Звезди траје забрана ангажовања нових играча. Збуњујуће, све до тренутка, док нам интересовање није образложио жељом да открије следећи корак Аргентинца који је био диригент игре Реала.

По његовим сазнањима, Кампацов менаџер, који има везе са агенцијом која заступа и Вилдозу добио је и позив из Црвене звезде. Наводно и примамљиву понуду која би лако могла да резултира тиме да шампион Србије и АБА лиге оформи аргентински бековски тандем са којим би и амбиције за искорак у Евролиги имале реалну основу.

Кампацо по речима Шпанаца, најрадије вратио у Мадрид, у ком је провео неколико година и где се осећа као домаћи, али ту постоји низ препрека. Почев од тога да Реал има тројицу врсних плејмејкера, све до репова око обештећења приликом одласка омаленог плеја у НБА.

Сјајни Аргентинац има на столу и понуду Реала. Али, превага на Звездин тас, осим пореских олакшица, у конкуренцији са другим заинтересованим клубовима могли би да буду Лука Вилдоза, његов саиграч из државног тима, као и тренер Душко Ивановић, чије квалитете Кампацо одлично зна из времена док је играо у АЦБ лиги. Нема сумње да би лепе речи саиграча могле да буду снажан фактор приликом опредељивања.

Тајминг вести, у први мах, био нам је сумњив, јер прича долази непосредно пред историјски евролигашки дерби са Партизаном и могла би да буде спин са циљем да се поремети атмосфера у тренутку кад се Звезда налази у серији победа.

Међутим да „где има дима има и ватре” утврдили смо после неколико провера, али и наводима Марке о шпанском порезу. Све то се поклапа и са чињеницом да Звездино руководство не размишља на кратке стазе, већ да има јасну визију како да оствари план да се задржи на највишем европском нивоу и у годинама које следе.

Уколико Кампацо преломи и одабере наш клуб, црвено-бели би успели у ономе што други клубови који су га желели, а потом негирали интересовање (последњи у низу – Милано), уједно и Евролиги послали јасну поруку да на њих може да рачуна на дужи рок.

Привремена забрана ангажовања нових играча, коју је канцеларија из Барселоне изрекла црвено-белима је у фази решавања и ускоро би рампа требало да буде подигнута. Тако да то неће бити препрека за реализацију трансфера.

У сваком случају сама најава могућности Кампацовог доласка, сведочи и о томе какав углед Звезда ужива, а уједно и даје Делијама могућност да сањају...

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у уторак у штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jovica
Ali kako ukrotiti njega,Vildozu I Nedovića a tu je i Marković.
Donji Ljubis
Ne dolazi...ceka deseti januar da bi negde dobio u NBA "ten day " ugovor...onda ce donese odluku...!!!
Donji Ljubis
"какав углед Звезда ужива"....!!!! Crvena Zvezda je ugled...a oni koji navijaju za nju i gledaju je, uzivaju...!!!
Vrg
Gde ovog. Mali je beskoristan za te pare, sut mu je ocajan poslednjih godina, moze samo da bude gore.
Ranko Zecevic
Хахаха..

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.