Почетна / Фудбал / Супер лига

Јанковић стигао у Нови Сад, из Колубаре изненађени потезом капитена

Младост ГАТ све брже комплетира редове пред наставак такмичења
ФОТО: ФК Младост ГАТ

Управо онако како је то и обећало, руководство Младост ГАТ наставило је да комплетира редовe. Уговор сa Новосађанима јуче је потписао 29-годишњи десни бек Никола Јанковић, који је до сада био капитен екипе Колубаре из Лазаревца. Након одласка Душана Мијића из клуба, Гатовци су остали само с једним класичним десним бочним одбрамбеним играчем (Мандић), па је било и очекивано да појачају ту позицију у тиму.

Никола Јанковић рођени је Лазаревчанин и играч који је професионалну каријеру почео у Колубари, а касније је носио и дрес Чукаричког, у више наврата Кршког (Словенија) и Јаблонеца (Чешка), а потом и Инђије, односно Звијезде (БиХ). У Колубару се вратио 2020. године, а јесенас је, наступајући за црно-зелене, одиграо 16 утакмица, у којима је уписао једну асистенцију, а једном је зарадио и црвени картон.

Пре њега, да подсетимо, у Нови Сад су већ стигли Немања Милић (БАТЕ Борисов, Белорусија), Срђан Грабеж (Спартак Трнава, Словачка), Милан Савић (Чукарички) и Мирослав Бјелош (Ујпешт).

Извесно је да ће у току наредних дана још неки играчи приступити млађем новосадском суперлигашу, чиме би његов тренер Љубомир Ристовски могао да уиграва тим за пролеће.

Младост ГАТ ће тренирати у Новом Саду до 12. јануара, када одлази на припреме у турску Анталију.

Подсетићемо, „гатовци“ се налазе на 15. месту суперлигашке табеле и очекује их велика борба за опстанак у елитном рангу такмичења.

УРОШЕВИЋ: ИЗНЕНАЂЕНИ СМО ОДЛУКОМ КАПИТЕНА

Нису у Лазаревцу очекивали да ће остати без капитена на старту, припрема, али одлучио је Никола Јанковић да срећу потражи у Новом Саду.

- Тачно је да смо изненађени његовом одлуком, али нисмо желели да га по сваку цену задржимо јер нам не требају незадововољни играчи. Пожелели смо му срећу у новој средини, а ми ћемо се брзо потрудити да за њега нађемо адекватну замену – рекао је председник Колубаре Драгиша Урошевић.

Објаснио је и Јанковић, због чега је напустио Колубару:

- Осетио сам потребу да променим средину јер сам дуго у Колубари. Бишем клубу желим пуно успаха и да обезбеде опстанак. Настојаћу да у екипи из Новог Сада добрим играма стигнемо до луке спаса. Искрено бих волео да наредне године дођем у Лазаревац са мојим садашњим клубом што би значило да ћемо у овој сезони оствартити циљ, опстанак у лиги.

Пре Јанковића клуб су напустили Филиповић, Ђуричковић и Тумбас а у клуб су за сада стигли Кочић и Мркић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.