Почетна / Фудбал / Звезда

Ракоњац и Стаменић Звездини

Клуб са Маракане ће данас озваничити ангажовање шпица на позајмицу из московске Локомотиве, док ће везиста Копенхагена потписати вишегодишњи уговор и стићи на лето кад му истекне обавеза према данском шампиону
ФОТО: ЕПА/Питер Пауел

Црвена звезда је све завршила за нова два појачања. Фудбалери шампиона Србије пре почетка пролећног дела првенства постаће Марко Ракоњац и Марко Стаменић, али неће се обојица ставити на располагање Милошу Милојевићу.

Клуб са Маракане ће данас озваничити ангажовање шпица на позајмицу из московске Локомотиве, док ће везиста Копенхагена потписати вишегодишњи уговор и стићи на лето кад му истекне обавеза према данском шампиону.

По моделу Питера Олајинке из прашке Славије, стићи ће Марко Стаменић из Копенхагена. Договори су постигнути, али остају у тренутним клубовима до јуна. Репрезентативац Новог Зеланда такође није желео да продужи уговор у Данској, како би наставио каријеру на Маракани.

Желела је Црвена звезда Стаменића одмах и има још неколико дана да се то реализује до краја прелазног рока, али став Копенхагена да одреди обештећење од милион евра за играча коме истиче уговор ускоро не може да се подржи на Маракани.

Репрезентативац Новог Зеланда је значајан Копенхагену у борби за титулу, играће стандардно и то није занемарљиво пред дефинитивни долазак у Звезду. Исто је и са Олајинком у Прагу, иако је у припремном периоду имао мању минутажу нашао се на премијерном званичном мечу међу стартерима и допринео убедљивој победи са две асистенције.

Предлагали су из Славије Црвеној звезди да Олајинка одмах дође у Београд, али није хтела управа српског шампиона да плаћа обештећење, а и да блокира развој Стефана Митровића. У случају Стаменића је сада већи простор за игру, али Копенхаген се није определио за продају по реалној цени.

Стаменић је централни везиста са дефанзивнијим карактеристикама и попунио би место после одласка Санога, али како сада стоје ствари за уклапање ће морати да се чекају припреме пред почетак наредне сезоне.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lolololol
Dolazi da ne igra!! Ko je jos igrao u Zvezdi?? Pre ce Srnic da igra nego ovaj iz Danske... Zvezda je ubica igraca
Petar Despotovic
Jaka vam pojacanja! Pitam se samo ciji li je ovaj Rakonjac kad mu ozivljavate karijeru..Decko se realno nista nije dokazao a dolazi u Zvezdu kao "veliko" pojacanje!?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.