Почетна / Фудбал / Партизан

Вучелић: Посебно смо одговорни што смо донели највише бодова српском фудбалу

Захвалност држави и посебно председнику Вучићу за финансијску помоћ при добијању лиценце, ма колико то и коме било сметало
ФОТО: Д. Сандић

С Партизановог стадиона, дан после дебакла у реваншу од Шерифа (1:3 надјачало прошлонедељних 1:0 у Кишињеву) и елиминације из Лиге конференције, у поподневним часовима медијима је прослеђена кратка порука:

„У понедељак, 26.2.2023, одржаће се седница УО ФК Партизан са темом: анализа досадашњих резултата и одговорности.”

Довољно „штива” да разбукта фудбалску Србију и пред навијаче црно-белих стави круцијално: да ли ће Милорад Вучелић и Милош Вазура (коначно) да поднесу оставке?

По „стадионском мегафону”, болног сазнања да је Парни ваљак још од друге половине 2017. у сенци вечитог ривала и на добром путу да четврту сезону оконча без трофеја, анализа после консензусног „Управа, напоље” уопште није потребна, међутим, Журналово је било и да ослушне другу страну медаље – по Гробарима највеће грешнике и за најновији фијаско: председника и генералног директора.

Милорад Вучелић, као и сијасет пута раније, није побегао с „мегдана”, без обзира што су предочена питања припадала „фудбалском кривичном праву” и садржала есенцију Партизанове хорор спортско-финансијске проблематике.

Уосталом...

1. Како сте доживели елиминацију од Шерифа и ко је крив за други тежак пораз у Хумској (премијерни: Младост ГАТ 0:4) за свега 13 дана?

2. Партизан ће, по свему судећи, шесту сезону да заврши без титуле, четврту без трофеја. Превише за клуб светле традиције?

3. Навијачи Партизана траже оставке управе. Хоћете ли да их послушате?

4. Уколико нећете да послушате навијаче и поднесете оставке, како планирате да подигнете Партизан предуго с погледом у леђа вечитом ривалу?

5. Каква је Партизанова финансијска ситуација и колики је дуг?

Вучелићево СМС „писаније”, са симбиозом одговора, прилично се отегло...

- Тешко сам поднео елиминацију, наравно. Баш као што сам лепо поднео победе над Келном... – већ у уводној реченици наговестио је спремност за „борбу” челник српског вицепрвака.

И, брзопотезно поручио:

- За понедељак сам заказао Управни одбор ФК са темом извештај о раду и одговорности за резултате, па... онда даље кроз легалне институције клуба и никако друкчије. Али, баш никако.

Те...

- Будите сигурни да смо свесни својих одговорности и да ћу да се суочим с њима. Врло уважавам став навијача и да сам са паролама њиховог задовољства суочен био и онда кад смо освајали трофеје попут шампионских титула, дупле круне и купова Србије, презимљавања у Европи, победа над Келном...

Уз „скок”:

- Што се финансијске ситуације у клубу тиче, њу одликује најредовнија исплата плата фудбалерима и свим запосленим у клубу и стручном штабу, што сам одувек сматрао превасходним задатком управе. Лиценце за европска такмичења увек смо редовно и регуларно добијали уз свесрдну помоћ државе, посебно председника Србије Александра Вучића. Потпуне истине ради то кажем и уз искрену захвалност, ма колико то и како сметало било коме. И наредна примања запосленима, као и играчима, биће у року намирена.

Па, крешендо:

- Посебно смо одговорни што смо ове сезоне донели највише међународних бодова српском фудбалу... Могли смо и морали много више. То, такође, заслужује и критику и одговорност.

Толико од Милорада Вучелића... „Живу реч” заказали смо за понедељак, после седнице Управног одбора.

НЕДОПУСТИВЕ УВРЕДЕ ЗА ХОМОСЕКСУАЛНО ОПРЕДЕЉЕЊЕ

Вучелић је, иронично, апострофирао:

- Увреде за хомосексуално опредељење спочитавано од хулиганског дела навијача сматрам недопустивим, то је задирање у моју или нашу приватност. Као да мени самом није тешко да тај крст толико дуго све ове године носим.

ВАЗУРА: БЕЗ ИЗЈАВА ДО УО

Милош Вазура, генерални директор Партизана, није био расположен за коментар црно-белог „моментума” уз објашњење:

- Не могу да дајем никакве изјаве пре понедељка и Управног одбора.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gavrilo Gavric
Ivana Tomića za predsednika. Ivica za direktora, a puna za trenera.
Matori
Vucelicu ..dosta je bilo.
Vesa
Uprava napolje!
Stojanović Miodrag
Vreme da odu sta ceku

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.