Почетна / Фудбал / Партизан

Краљ: Бићемо други!

Сигуран сам да можемо да испливамо и будемо поново Парни ваљак какав су сви навикли да гледају. Ни Дуљај није чудотворац, екипа је у тешком моменту – рекао је спортски директор Партизана
ФОТО: М. Рашић

Ивици Краљу ни позиција у тиму за блиставе каријере није допуштала да се игра скривалице, стога – није нас зачудило што се спортски директор Партизана, традиционално изложен тешким ударцима, као из топа јавио на позив из редакције Спортског журнала радног наслова „агонија црно-белих”, продукт најновије бламаже и пораза од Радника у Хумској.

Ни не помишљајући на алиби причу, покушавши да одбрани што се и ако, уопште, може, подсетимо – Парни ваљак је са 1:2 против „фењераша” евидентно дотакао дно, у 2023, упркос пет покушаја, не зна за успех на свом терену.

- Разочаран сам после оваквог резултата, имамо, очигледно, психолошки проблем играња у Хумској – пет утакмица без славља. Опет, ово је екипа која има квалитет, потребно је само наћи начин како да пребродимо, по мени, више психолошку кризу него... не знам како то да назовем. Против Радника имали смо три стативе, неколико шанси, с друге стране, примали прилично лако голове. Тешко је било да се вратимо из свега тога. Остаје нам да у наредних 10 утакмица дођемо до преосталог циља – другог места – збори легендарни голман и, од септембра 2022, функционер српског вицепрвака.

Дубок уздах и...

- Без обзира на све, верујем у ове играче, можда други то другачије гледају, ја... Истина, нисам учествовао у селектирању, међутим, то не мења ствар. Пауза ће добро да дође за стабилизацију, потом, на лето да направимо добар прелазни рок, у складу с могућностима. Сигуран сам да можемо да испливамо и будемо поново Партизан какав су сви навикли да гледају. Критике стоје, навијачи су, с разлогом, незадовољни што резултати нису на нивоу клуба, али то је спорт и учинићемо све да се уздигнемо.

У чему је, по вама, Партизанов проблем?

- Причамо свакодневно, све делује океј, али кад играмо код куће – као да је друга екипа. Не знам, нека врста притиска... Покушавамо кроз разговор да их опустимо, да будемо на свом терену прави и газимо од првог момента, међутим... „Отворимо” утакмицу мало чудније, ето, Натхо промаши и пенал, није пет и по година... Много неких ствари... Од кукања нема ништа, једино радом и добрим тренингом може да се превазиђе све ово.

Питасмо и тренера Дуљаја: како Гробари да се у плеј-офу, у сударима с јачим ривалима, надају утешном другом месту после катаклизми код куће од, табела казује, најслабијих - Младости ГАТ и Радника?

- Не знам, не можемо да делимо ривале на слабије и јаче... Са екипама из горњег дома играли смо боље, него са овима из доњег. Покушавамо да одгонетнемо зашто је то тако, , ваљда ћемо да успемо. У свим јачим утакмицама деловали смо поприлично добро, у „мањим” – није ваљало. На нама је да разговарамо и тражимо решење. Знам да је присутно и незадовољство навијача, али ми смо Партизан и морамо да изађемо из ове кризе, наравно, уз њихову помоћ. Разумем их тотално!

Ни промена тренера, сведочанство – четири бода на конту од могућих 12, није донела бољитак. Како вам делује Дуљај, у петак увече – било му је баш тешко?

- По више пута дневно анализирамо утакмице, ову са Радником – неколико сати: шта и како? Једноставно, не можемо да схватимо да искусни играчи дозволе себи такве грешке – пад концентрације, не знам како то да назовем. С друге стране, да не искористимо онакве шансе: Рикардо је, рецимо, са неколико метара уздрмао стативу, у другом полувремену није искористио зицер...  Ни Дуљај није чудотворац, екипа је у таквом, тешком моменту... Наредне две седмице могу добро да дођу, да се ствари проанализирају, слегну, јесте да ту неће да буде неколико репрезентативаца... Понављам: једино се радом излази из проблема!

По вама, ови играчи, ипак, имају квалитет за Партизан?

- Наравно, чврсто стојим иза својих речи! Океј, нису сви у овом моменту у истој форми, неко је у слабијој, други у бољој, међутим, сви имају квалитет. Битно је да сви стојимо иза свих њих, да им дамо подршку. Свесни су и они да ово није добро, да мора и критика да дође после оваквих резултата, једноставно, то је спорт – Партизан је велики клуб и не трпи неуспехе. Чудних резултата има и у Европи, па... иде се даље. Није пријатно, мораћемо на лето да направимо добру анализу, видимо како да се ојачамо на свим позицијама, у зависности од финансија у том моменту.

Да ли сте погрешили што у зимском прелазном року нисте ангажовали још играча, изузев Колорада?

- Појачања доводимо у складу с могућностима, Колорада смо чекали, практично, до краја да бисмо могли да га „потпишемо” на позајмицу. Такве су околности, морамо да се прилагодимо, то је једино што могу да кажем. Лето је, сигурно, боља прилика што се тиче новца и понуде играча. Опет, све зависи од финансија...

Верујете ли да Игор Дуљај, с португалским помоћником, може да извуче Партизан из кризе?

- Верујем, наравно! Знам са колико енергије и страсти приступа анализи, 24 сата је, практично, у фудбалу. Не могу преко ноћи да се очекују драстичне промене... Верујем у Дуљаја, његов рад и квалитет. Уз помоћ свих нас из клуба, с трибина, свих страна, добру енергију у коју не сумњам да ће да дође – може да се изађе из овога.

ТСЦ вас је већ претекао, Чукарички дува за вратом – и борба за друго место је паклена?

- Верујем да ћемо да будемо други! Све друго било би неозбиљно, не знам како бих звучао... Ми смо, ипак, Партизан, знам да можемо квалитетом да дођемо до другог места. Распоред јесте тежак, међутим, такав је и ривалима. У наредном колу гостујемо Војводини у Новом Саду – најбољи начин да покажемо да смо прави и од каквог смо материјала – закључио је у оптимистичном тону Ивица Краљ, фудбалска каријера говорирођени победник.

СВИДЕО МИ СЕ АПЛАУЗ НАВИЈАЧА ИГРАЧИМА

Ивица Краљ апострофирао је детаљ по окончању Партизановог окршаја с Радником, вероватно – једини позитиван из визуре црно-белих:

- Свидело ми се што су навијачи испратили играче у свлачионицу аплаузом, видели су и они да имају жељу, једноставно – некад нешто не може, не знам из ког разлога...

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

FkpCascais
Dijabate je dobio poziv u reprezentaciju Malija.
Holly
Tebi i Ilievu doživotno zabraniti da prođete pored stadiona.
Srbija Zemlja Zvezdaša
Z aci sve je vec unapred dogovoreno.
Milan
Partizan vicešampion!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.