Почетна / Фудбал / Звезда

Красо Звезди тражи превише пара

Центарфор Сент Етјена довео Црвену звезду у незгодну позицију у преговорима, па је сада реалније да не појача шампиона Србије
ФОТО: ФК Сент Етјен

Запело је у преговорима Црвене звезде са Жан-Филипом Красоом и према тренутном стању репрезентативац Обале Слоноваче је прескуп за шампиона Србије.

Финансијска потраживања око плате постала су превелика, стрелац 16 голова у Другој лиги Француске ове сезоне сматра да би могао да дође до веће зараде од 1-1,2 милиона евра евра по сезони у некој од пет најјачих лига Европе.

Решен је да сачека друге понуде и не обавеже се за прелазак на Маракану попут Питера Олајинке из прашке Славије.

Нису у Црвеној звезди дефинитивно одустали од Красоа, али морају да траже и друга решења за појачање у шпицу. Зимус и у рано пролеће чинило се да технички директор Марко Марин има договор са нападачем Сент Етјена, али у међувремену су се околности промениле.

ДВА ГОЛА ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ

Жан-Филип Красо је одиграо до сада шест утакмица за репрезентацију Обале Слоноваче. Првенац је уписао у новембру прошле године, у победи над Бурундијем од 4:0. Био је стрелац у у марту против Комора.

Красо би стандардним играма за Звезду и евентуалним головима у Лиги шампиона могао да добије бољи статус и у репрезентацији.

 

Красо је слободан у избору нове средине на крају сезоне, истиче му уговор са Сент Етјеном. У том клубу тренутно игра најбољу сезону у каријери и бори се за што већи новац при склапању следећег аранжмана.

Постојала је варијанта и да Красо дође у Црвену звезду летос уочи старта у Лиги Европе, али његово ангажовање тада је била прескупа инвестиција. Ове зиме је рупа закрпљена довођењем на позајмицу Марка Ракоњца, али се увелико тражи решавање питања центарфора за сезону у којој ће клуб са Маракане бити учесник групне фазе Лиге шампиона.

Красо је повремени репрезентативац Обале Слоноваче. Рођен је у Штутгарту, али није почео да игра фудбал у Немачкој јер му се породица преселила у Француску. Преко школа Лоријена и Епињала, стигао је у лето 2020. године до Сент Етјена.

У првих шест месеци, у елитној лиги Француске, уписао је шест мечева без гола. Како би имао минутажу, у трећем рангу је од фебруара до јуна 2020, носио дрес Ле Мана и у тој  конкуренцији на 14 утакмица затресао мрежу пет пута.

И први део наредне сезоне, Красо је провео у Сент Етјену. Имао је  битнију улогу за тим, одиграо 16 утакмица (пет стартовао). Дао је један гол, па уз такав учинак није могао да очекује останак. Пролећни део такмичарске 2021/22. провео је у Другој лиги Француске као фудбалер Ајачиа. Почео је 14 од 15 утакмица, уписао се у стрелце на четири  сусрета

У овој сезони, у дресу Сент Етјена који је склизнуо у други ранг француског фудбала, Красо је одличан и на 30 утакмица има 16 голова и девет асистенција.

Красо има ове сезоне запаженији учинак него Пјеро у Генгану који је био понуђен Црвеној звезди прошлог лета, а затим потписао  за Макаби Хаифу и био један од најзаслужнијих што је израелски првак избацио српски клуб у квалификацијама за Лигу шампиона. То указује да при избору није најбитније из ког се ранга долази, јер је могуће да боље решење неко буде из друголигашке конкуренције јаке фудбалске земље.

Звездин адут око Красоа више није новац, иако је на максимуму сопствених могућности. На Маракани могу да се уздају у могућност да фудбалер преломи због такмичарског мотива да први пут у каријери заигра у Лиги шампиона.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.