Početna / Košarka / Zvezda

SAN ILI JAVA: Kampaco stiže na Mali Kalemegdan

Sjajni Argentinac ima na stolu i ponudu Reala, ali tu postoji niz prepreka, počev od poreskih propisa do duga koji Kraljevići nisu voljni da oproste
ФОТО: ФИБА

Deluje kao san, nešto što ni u najluđoj mašti najeuforičniji Zvezdin navijač ne bi mogao da zamisli. Ali, zar nije tako delovao i dolazak Luke Vildoze, pa i Duška Ivanovića...

Redove crveno-belih, ako se sve kockice slože, mogao bi da pojača još jedan vicešampion sveta, uz to dvostruki prvak Evrolige, košarkaš koji je dve godine bio saigrač Nikole Jokića... Reč je o virtuoznom, čigrastom plejmejkeru Fakundu Kampacu (31, 178), koji je nedavno u Dalasu završio svoju drugu NBA misiju.

Naznaka da je Zvezda zainteresovana za transfer o kome sanjaju mnogi evropski klubovi bio je poziv kolege iz Španije i pitanje koliko Zvezdi traje zabrana angažovanja novih igrača. Zbunjujuće, sve do trenutka, dok nam interesovanje nije obrazložio željom da otkrije sledeći korak Argentinca koji je bio dirigent igre Reala.

Po njegovim saznanjima, Kampacov menadžer, koji ima veze sa agencijom koja zastupa i Vildozu dobio je i poziv iz Crvene zvezde. Navodno i primamljivu ponudu koja bi lako mogla da rezultira time da šampion Srbije i ABA lige oformi argentinski bekovski tandem sa kojim bi i ambicije za iskorak u Evroligi imale realnu osnovu.

Kampaco po rečima Španaca, najradije vratio u Madrid, u kom je proveo nekoliko godina i gde se oseća kao domaći, ali tu postoji niz prepreka. Počev od toga da Real ima trojicu vrsnih plejmejkera, sve do repova oko obeštećenja prilikom odlaska omalenog pleja u NBA.

Sjajni Argentinac ima na stolu i ponudu Reala. Ali, prevaga na Zvezdin tas, osim poreskih olakšica, u konkurenciji sa drugim zainteresovanim klubovima mogli bi da budu Luka Vildoza, njegov saigrač iz državnog tima, kao i trener Duško Ivanović, čije kvalitete Kampaco odlično zna iz vremena dok je igrao u ACB ligi. Nema sumnje da bi lepe reči saigrača mogle da budu snažan faktor prilikom opredeljivanja.

Tajming vesti, u prvi mah, bio nam je sumnjiv, jer priča dolazi neposredno pred istorijski evroligaški derbi sa Partizanom i mogla bi da bude spin sa ciljem da se poremeti atmosfera u trenutku kad se Zvezda nalazi u seriji pobeda.

Međutim da „gde ima dima ima i vatre” utvrdili smo posle nekoliko provera, ali i navodima Marke o španskom porezu. Sve to se poklapa i sa činjenicom da Zvezdino rukovodstvo ne razmišlja na kratke staze, već da ima jasnu viziju kako da ostvari plan da se zadrži na najvišem evropskom nivou i u godinama koje slede.

Ukoliko Kampaco prelomi i odabere naš klub, crveno-beli bi uspeli u onome što drugi klubovi koji su ga želeli, a potom negirali interesovanje (poslednji u nizu – Milano), ujedno i Evroligi poslali jasnu poruku da na njih može da računa na duži rok.

Privremena zabrana angažovanja novih igrača, koju je kancelarija iz Barselone izrekla crveno-belima je u fazi rešavanja i uskoro bi rampa trebalo da bude podignuta. Tako da to neće biti prepreka za realizaciju transfera.

U svakom slučaju sama najava mogućnosti Kampacovog dolaska, svedoči i o tome kakav ugled Zvezda uživa, a ujedno i daje Delijama mogućnost da sanjaju...

(CEO TEKST možete da pročitate u utorak u štampanom ili PDF izdanju Žurnala)

Komentari5
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jovica
Ali kako ukrotiti njega,Vildozu I Nedovića a tu je i Marković.
Donji Ljubis
Ne dolazi...ceka deseti januar da bi negde dobio u NBA "ten day " ugovor...onda ce donese odluku...!!!
Donji Ljubis
"какав углед Звезда ужива"....!!!! Crvena Zvezda je ugled...a oni koji navijaju za nju i gledaju je, uzivaju...!!!
Vrg
Gde ovog. Mali je beskoristan za te pare, sut mu je ocajan poslednjih godina, moze samo da bude gore.
Ranko Zecevic
Хахаха..

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.