Početna / Košarka / Partizan

Trifunović maksimalno koristi šansu: Da završimo godinu kako treba

Uroš Trifunović, bek Partizana, maksimalno iskoristio minute u Laktašima, ističe značaj te pobede, već okrenut narednom izazovu
ФОТО: КК Игокеа/Марија Вуруна

Dočekan je bakljadom. Isprećen uz bakljadu. U međuvremenu, pevalo mu se i u dvorani u Laktašima. Možda ne samo Partizanu, ali uglavnom njemu.

I nije to bilo ništa što je nekoga iznenadilo. Kada Valjak gostuje Igokei u Laktašima, uvek je tako. Mada – neki od igrača Partizana jesu bili iznenađeni. Doživeli su već da dobar deo dvorane u gostima navija za njih. Ali nikada da to bude veći deo tribina. Ako je preterano reći da je to bila baš cela hala. 

U čudu je posle svega bio i Džejms Naneli. Ali je tokom meča maksimalno koristio energiju koju su emitovale tribine. Posebno u prvoj polovini trećeg perioda, kada je vodio Partizan do maksimalnih 15 razlike (51:66).

Iako je Igokea do kraja uspela da spusti prednost na samo tri razlike, nije zapretila i totalnim preokretom. Nisu to dozvolili momci Željka Obradovića. Između velike pobede nad Fenerbahčeom u Istanbulu i predstojećeg meča protiv Bajerna, u četvrtak u Beogradu, upisali su pobedu.

Rečima Uroša Trifunovića – vrlo važnu pobedu. I zaista je tako. Iz mnogo razloga.

- Igokea ima nezgodan domaći teren i prošle godine smo isto jedva pobedili u Laktašima. Tek u poslednjim sekundama – pričao je mladi šuter nekoliko minuta pošto je utakmica završena.

Iako – kako je rekao – Igokea ima nezgodan domaći teren, on na tom terenu po pravilu igra dobro. Kad se već setio te utakmice od prošle godine, baš on je sa dva penala na kraju doneo pobedu Partizanu. I sada je bio jedan od raspoloženijih. Uz standardnu defanzivnu rolu, koja očigledno postaje njegova specijalnost, u nedelju je bio jedan od petorice sa dvocifrenim učinkom u Partizanu. Ubacio je 12 poena, imao i tri skoka. Svoje minute na terenu sasvim dobro iskoristio.

O svojoj partiji nije širio. Samo je još jednom naglasio značaj ovog trijumfa. Drugog vezanog u ABA ligi...

- Bitna pobeda. Poslednje gostovanje u ovoj godini smo završili smo na pravi način – dodao je Trifunović.

Crno-beli su se odmah posle utakmice vratili u Beograd. Odmor, pa nastavak... Ovog puta priprema za duel sa Bajernom. U četvrtak u Štark arenu dolaze neka poznata lica. Između ostalih i Trifunovićev nekadašnji trener i saigrač iz Partizana – Andrea Trinkijeri i Ognjen Jaramaz. Ali i Vladimir Lučić, nekadašnji kapiten Partizana.

- Nema vremena za odmor – dodao je Trifunović.

Iako je utakmica pred novogodišnje praznike, očekuje se da će Štark arena opet biti puna. Što bi svakako značilo svima u Partizanu.

- Već smo se okrenuli Bajernu i spremamo se za taj meč u Evroligi. Da završimo godinu kako treba – poručio je Trifunović.

NOVOGODIŠNjI I BOŽĆNI PRAZNICI U ARENI

Posle dva gostovanja – Fenerbahčeu, pa Igokei – Partizan će tri naredna meča igrati pred svojim navijačima.

Prvo će 2022. godinu ispratiti utakmicom protiv Bajerna, 29. decembra, onda će 2023. dočekati mečom protiv Zadra, 2. januara, a sa navijačima će se družiti i pred badnje veče – 5. januara u Arenu stiže Monako.

Komentari0
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.