Početna / Košarka / Partizan

Lesor: Prva stvar koju pred našim navijačima moramo da uradimo je…

Uvek je posebno kada igraš protiv svog bivšeg kluba, ali ja u svakom meču imam isti motiv, da moj tim pobedi – kaže snažni Francuz
ФОТО: С. Сандић

Još jedna utakmica u Evroligi... Tako je sutrašnji (20,30) duel sa Bajernom opisao Matijas Lesor. Ali uz dodatak...

- Još jedna utakmica u Evroligi koju moramo da dobijemo – rekao je sjajni centar Partizana. 

Bio bi to dobar način da se crno-beli oproste od 2022. Da u dobrom raspoloženju dočekaju 2023. A da bi se to zaista i desilo, šta je potrebno uraditi, pitamo snažnog Francuza.

„Recept“ je jednostavan.

- Prva stvar koju pred našim navijačima moramo da uradimo je da igramo jako. Da igramo odbranu. Da se borimo, da sve što imamo ostavimo na terenu.

Jer, upravo je igra u defanzivi razlikovala poslednje dve utakmice – protiv Efesa i Fenerbahačea – koje su crno-beli pobedili, od onih koje su gubili. U seriji. Lesor je naglasio…

- Ove sezone smo već četiri puta dozvolili protivnicima da ubace 100 poena i gubili smo.

I zato...

- Odbrana je najvažnija. Stvarno verujem da smo sposobni da ih zaustavimo.

Kako je rekao Lesor, na neke stvari će posebno morati da obrate pažnju. To su...

- Moramo da zaustavimo njihovu kreaciju, a posebno igru u tranziciji.

Za razliku od prošle, Bajern nije dobro počeo ovu sezonu u Evroligi. Ali to neće zavarati, još manje opustiti nikoga u Humskoj. Uostalom...

- Sezona je duga. Mnogo stvari i dalje može da se desi. Naprimer, i Crvena zvezda je počela nešto lošije, pa je ušla u seriju pobeda. Pa, prošle godine, kako je Efes počeo sezonu, a na kraju su bili šampioni. Mnogo stvari može da se promeni. Evo, i mi smo imali taj loš mesec, gubili smo utakmice u nizu. Mnogo ljudi je počelo i da sumnja u nas. Ali, isto kao što smo izgubili tih pet utakmica u Evroligi, možemo i da pobedimo pet, šest, sedam...

Još jednom...

- Mnogo stvari može da se desi. Trenutno je takav poredak, ali to ne znači da će tako biti i na kraju sezone. Stvari se menjaju iz meča u meč.

Sutrašnji meč protiv Bajerna za Lesora će biti pomalo drugačiji od nekih prethodnih. Igraće protiv kluba u kome je proveo jedan deo karijere. Ipak te sezone 2019/20. ne seća se po dobrom. Da li će možda imati neki poseban motiv, pitamo. Uz osmeh je odgovorio...

- Uvek je posebno kada igraš protiv svog bivšeg kluba. Ali ja u svakom meču imam isti motiv. Da moj tim pobedi – jasan je Lesor.

SPEKTAKL U NAJAVI, BAJERN ČEKA PUNA ARENA

Igra Partizan. Evroligu. Pa još mu u goste dolazi nekadašnji kapiten, među navijačima jedan od omiljenih. Dolazi i nekadašnji plejmejker, čije su trojke pristalice crno-belih slavile. Kao i nekadašnji trener, čiji je dolazak pre tri godine bio prava transfer „bomba“.

Zato i ne čudi što su dva dana pred utakmicu ulaznice gotovo bile rasprodate. Pa će tako crno-bele, Željka Obradovića, ali i Vladimira Lučića, Ognjena Jaramaza i Andreu Trinkijerija, dočekati puna Štark arena. Još jedan spektakl u najavi.

Komentari0
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.