Početna / Košarka / Partizan

Partizanova paklena trka - Dužnik Alba za početak

Posle utakmice sa Fenerbahčeom Željko Obradović je dao mali predah ekipi
ФОТО: В. Марковић

Osam sezona! Toliko je Partizan bio van Evrolige. A onda je u prvom meču po povratku u društo najboljih primio 100 poena. Ne figurativno. Bukvalno. Alba je iznenađenim crno-belima na premijeri u ovoj sezoni ubacila tačno 100 poena. Nanela jedan od najtežih poraza.

Najtežih – jer je bio najmanje očekivan. A posebno jer i sada zvuči neverovatno da su u prvoj utakmici po povratku u Evroligu, kada bi trebalo da su gladni i ekstra motivisani, crno-beli primili 100 poena. Pa ma koliko da je Alba – kao što jeste – maestralno otvorila ovu sezonu, previše je.

I to tim iz Berlina čini jednim od dužnika crno-belih. Vreme za naplatu duga je došlo. Sutra, od 21 čas, u Štark areni – prema prvim procenama neće biti rasprodata, ali na utakmici neće biti ni manje od 15.000 navijača – Partizan dočekuje Albu.

Osim što postoji ta želja za revanšom, za crno-bele je još već i značaj utakmice. Posebno, jer su prošli meč – protiv Fenerbahčea – izgubili. Sada je svaki sledeći, skoro pa kvalifikacioni.

Posebno oni koje crno-beli igraju pred svojim navijačima, posebno oni u kojima su i objektivno favoriti. U sutrašnjem duelu jesu, ma koliko da je Alba ubacila tih 100 poena u prvom meču, i ma koliko da dolazi u dobrom ritmu, posle pobede nad Crvenom zvezdom u prošlom kolu. Takođe u Beogradu.

Posle utakmice sa Fenerbahčeom Željko Obradović je dao mali predah ekipi. Okupio ih je ponovo u ponedeljak, kada su nastavili sa radom. Trenirali su svi osim Alekse Avramovića i Uroša Trifunovića koji su bili deo reprezentacije Srbije za meč sa Velikom Britanijom. Svi bi trebalo da budu na raspolaganju i za sutrašnji meč.

Ako je potrebno podsećati, utakmicom protiv Albe Partizan ulazi u vrlo žestok ritam. Na svaka dva dana nizaće se utakmice. Teške i važne. U oba takmičenja.

Za razliku od Evrolige, gde drže sudbinu u svojim rukama, ali gde će se do kraja boriti za mesto među osam, crno-beli su u ABA ligi već obezbedili doigravanje. Do kraja će biti u trci za pol-pozicijom. U tom kontekstu, u martu ih čeka meč koji može to i da odredi – između gostovanja Milanu i Efesu, Partizan će 13. marta na svom terenu dočekati Crvenu zvezdu. Tek da mart bude još „komplikovaniji“, prvi derbi u ABA ligi dobili su crveno-beli, sa velikih 16 razlike. B. Kostreš

RED VOŽNjE U MARTU

2. mart (Evroliga)

Partizan – Alba

4. mart (ABA liga)

Split - Partizan

7. mart (Evroliga)

Virtus – Partizan

9. mart (Evroliga)

Milano – Partizan

13. mart (ABA liga)

Partizan – Crvena zvezda

16. mart (Evroliga)

Efes – Partizan

19. mart (ABA liga)

Budućnost - Partizan

24. mart (Evroliga)

Partizan – Olimpijakos

26. mart (ABA liga)

Partizan – Ced. Olimpija

28. mart (Evroliga)

Partizan – Barselona

31. mart (Evroliga)

Partizan - Real

Komentari0
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.