Početna / Tenis / ATP

Beker: Đoković, Nadal i Federer mogu da budu predsednici država

Najmlađi osvajač Vimbldona time je želeo jasno da naznači vrednost velike trojke
ФОТО: ЕПА/Џошуа Ариас

Nedavno je američki novinar Ben Rotenberg istakao je da je Novak Đoković mesija u Srbiji. Vrhunskim rezultatima koje je postigao predstavljajući našu zemlju odavno je zaslužio i dobio ulogu najvećeg ambasadora Srbije. Njegov nekadašnji trener Boris Beker u intervujuu za Eurosport kaže da bi Nole, Rafael Nadal i Rodžer Federer mogli da budu predsednici Srbije, Španije i Švajcarske. Najmlađi osvajač Vimbldona time je želeo jasno da naznači vrednost velike trojke.

- Đoković, Nadal i Federer nisu samo sportske ikone, oni su kulturne ikone. Svako od njih bi mogao da bude predsednik svoje zemlje. Imaju daleko veliki broj sledbenika nego što ima stanovnika u njihovim državama. Uticaj koji imaju na tenis je ogroman, razumećemo ga tek kad se povuku. Ako Bog da, nadam se da će Novak i Rafa igrati još barem nekoliko godina, jer ćemo svi od toga imati koristi, ne samo tenis, već i sport u celini – istakao je Beker.

Novak je nedavno prestigao Bekerovu zemljakinju Štefi Graf po broju nedelja na vrhu svetskog tenisa. Naš as je počeo 378. sedmicu, dok je Grafova karijeru završila sa 377.

- Nole je oborio rekord svih vremena po broju nedelja. Nikada nisam mislio da će neko uspeti da nadmaši to dostignuće. Nemac sam i voleo bih da je Štefi ostala rekorder i dalje, ali s druge strane Novak mi je blizak prijatelj, tako da sam srećan zbog njega. Bili smo saradnici znam koliko se trudio i naporno radio. Mnogo puta je pokazao da je veliki šampion i fantastičan momak. Rekordi su tu da bi bili oboreni.

Novak je na jučerašnjoj konferenciji za medije u Dubaiju izjavio da mu je kalendarski slem najveći cilj ove sezone.

- Mislim da prvo želi da osvoji 23. gren slem trofej i da ima više titula u toj kategoriji od Nadala. Novakova sledeća stanica je Rolan Garos, ali mislim da je u Parizu i dalje Rafa favorit, iako mu je Novak preti. Ostaje nam da vidimo šta mogu da nam ponude na drugom turniru iz velike četvorke ova dva majstoraE. D.

Komentari0
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.